Berislăvești, localitatea va reveni în acest an pe Drumul Domnițelor

Până la finele veacului al XIX-lea, începutul secolului XX, drumul care lega Curtea de Argeș, de stațiunea vâlceană Călimânești, trecea prin Berislăvești și Sălătrucel, fiind cea mai scurtă cale de legătură cu capitala, totodată.

Stațiunea vâlceană era una căutată de lumea bună a aristocrației românești, toată protipendada venea la băi, la izvoare, cu precădere doamnele din elita românească, familiile Cantacuzino, anturajul casei regale, familiile Brătienilor, Pleșoienilor, Otetelișenilor, De aceea acest drum primise numele de ”drumul domnițelor”.

Acest drum se află în prezent îîn plin proces de modernizare, el urmând a deveni legătura orașului Călimănești cu Autostrada Sibiu – Pitești cu rampa de urcare/descărcare în nodul de la Șuici.

”Evident reabilitarea acestui drum pe noi ne avantajează foarte mult, din punct de vedere economic dar și turistic, implicit ne așteptăm ca în următorii ani, să avem o altă deschidere și un alt trafic pe acest drum care în prezent se reabilitează cu bani europeni. Localitatea are deja o infrastructură solidă, suntem una din comunele care cunoaștere o demografie în creștere, multe familii tinere, avem chiar cartiere pentru tineri și menținem această politică a loturile de pământ pentru tineri”, spune primarul Nicolae Popescu.

Edilul spune că așteaptă ghidurile pentru noile fonduri europene și evident proeictul de gaze rămâne o prioritate.

Comuna Berislăvești este așezată la poalele munților Cozia, în zona subcarpatilor de est ai județului Vâlcea, fiind o emblemă în pomicultură și creșterea animalelor. Este o comuna unde turismul treptat începe să fie o coordonată economică, dată fiind apropierea de stațiunea Cîlimănești.

În ultimii ani au fost lucrări masive în infrastructura de drumuri, utilități, școli, grădinițe, fiind considerată una din comunele bogate ale județului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *