Berislăvești este una din cele mai frumoase porți de intrare ale Vâlcii de Est

Vorbim de una din localitățile care curge în frumoase coline montane la limita din Argeș și Vâlcea, precum un frumos colier la intrarea în județ. O poartă unică aici, la est, este Berislăveștiul, couna livezilor care acum în martie se pregătesc de a da viață și văl alb în dinspre Rădăcinești și Dângești, până jos, dincolo de Coisca.

Este una din localitățile care se dezvoltă accelerat odată cu modernizarea drumului de legătură cu Argeșul, cu familiile de tineri care și-au ridicat case noi. Berislăveștiul crește la nivel de populație iar primarul Nicolae Popescu cred că turismul va fi una din secțiunile care vor remodela parcursul economic al întregii comune.

”Poziționarea noastră sub Cozia, chiar pe drumul care urcă la munte, legătura directă cu Țara Loviștei dar și viitoarea legătură cu Bucureștiul sunt aspecte care ne dau speranțe că economia localității se va dezvolta. Așteptăm autostrada și categoric sunt convins că atunci va  crește și numărul de investitori care vor alege comuna noastră”, spune primarul Nicolae Popescu.

Până la apariția ghidurilor de finanțare pentru cele două prorame europene și până la buget, Popescu spune că a început lucrările de primăvară care constau în tăieri de vegetație, curățare de rigole, reabilitarea cu piatră a mai multor ulițe.

”Se lucrează la grădinița cu program prelungit și anul acest va fi finalizată. Vom împrejmui cealaltă grădiniță cu program normal și locul de joacă. Școala poate funcționa în orice scenariu. Chiar și pentru cel roșu avem tablete, table inteligente, laptopuri pentru profesori. Sunt bine delimitate intrările și ieșirile în unitățile de învățământ. Am finalizat mai multe zone cu rigole pe drumuri acolo, unde aveam probleme cu debitul torenților. În martie vom redepune proeictul pe gaze împreună cu Sălătrucel. Avem 630 de gospodării care se vor racorda pe o lungime de 19 km. Iar pe CNI, avem în lista de sinteză podul de la Lotreni”, a mai adăugat Nicolae Popescu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *