Berbeștiul va redeveni un oraș curat, civilizat, modern cu multe investitii private, spune Milorad Cumpănășoiu

Adevărul este unul sumbru cu privire la cel de-al 11 oraș al Vâlcii, un oraș gri cenușiu, unde fenomenul infracțional cunoscuse cote alarmante. Berbeștiul numit Sicilia Vâlcii, polul sărăciei, un oraș pe care abia așteptai să-l traversezi are o șansă, spune primarul Milorad Cumpănășoiu.

”Nu este totul pierdut. Eu cunosc foarte bine comunitate, cunosc acest oraș, atât perioada lui de glorie industrială cât și declinul social. Orașul acest poate renaște, poate fi un pol economic regional, poate fi ajutat să se schimbe. Pentru că oamenii au nevoie de un scop, de un țel. Orașul și comunitatea au resurse, au toate calitățile care pot să genereze o direcție”, spune primarul Milorad Cumpănășoiu.

Acesta spune că proiectele care vor schimba orașul se axează pe zona de utilități, gaze, canalizare, infrastructură stradală și curățenie.

”Normal că atunci când investești în salubritate, în ordine, în parcuri, când delimitezi zona industrială de zona urbană, când te apuci de reabilitarea străzilor, când începi să faci lucrurile, să le pui pe făgașul normal, comunitatea te urmează. Când educăm noua generație, am investit până acum peste 5 miliarde vechi în învățământ, vom avea și învățământ dual aici, dai un sens pentru viitor. Probabil că va veni și era post minerit. Atunci Berbeștiul trebuie să fie pregătit pentru alte provocări. Viitorul va însemna alte tipuri de industrie. Producție și servicii în zona curată, zona de progres. Trebuie să avem o altă generație pregătită se se adapteze”, completează primarul.

Rețele de gaze naturale, parcuri, spații verzi, liniștea și siguranța cetățenilor sunt proiecte cu care vine edilul în fața comunității.

”Avem discuții cu investitori care știu că aici este o resursă pe piața muncii și vor să vină să facă producție aici. Suntem o zonă de tranzit de mărfuri, suntem pe drumul care leagă Oltenia de sub Munte cu Oltenia de Câmpie, zona cunoscută de secole, ca trafic de negustori. Toate aceste criterii pot fi stimulent în a dezvolta complet această parte de județ”, adaugă Cumpănășoiu.

Primarul spune că următorii ani sunt decisivi pentru Berbești, pentru ca orașul să schimbe cu totul imaginea neplăcută a acestei părți din Vâlcea. Cumpănășoiu spune că va deveni un pol regional economic, care va atrage forță de muncă, va atrage populație, va fi așezat pe hartă.

”În Berbești în următorii 4 ani se va ridica nivelul de trai și de confort, vom vorbi despre calitatea vieții și va fi o plăcere să locuiești”, conchide primarul orașului.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *