Berbești, orașul care începe să devină ”oraș” sub administrația Cumpănășoiu

Berbești, vechiul centru minier al Vâlcii, transformat în urmă cu 20 de ani în oraș, deși nu avea toate premisele pentru a primi acest atestat, începe să recupereze sau să arate a oraș.

Pentru administrația Cumpănășoiu este o provocare, în condițiile în care în județul Vâlcea sunt comune care au un nivel de investiții și infrastructură peste ce oferă în prezent orașul Berbești.

”Ce să spunem, ce facem? Desfundăm blocuri. Da, acesta este adevărul, în această iarnă am început golirea subsolurilor de blocuri. Focare de infecție erau, lucruri care par mărunte dar care aici trebuie să le facem. Noi trebuie să punem bazele curățeniei, igienei, securității sociale, noi trebuie să începem să arătăm ca oras. Sănătatea locuitorilor este o prioritate. Desfacerea acestui blocaj. Am început să intabulăm drumuri ca să le putem asfalta. Am pus taxe pentru transportul agabaritic care ne face praf toate drumurile. Am început efectiv să administrăm acest oraș pentru binele comunității”, spune primarul Milorad Cumpănășoiu.

Edilul spune că știe ce îl aștepta atunci când a ales să candideze pentru primăria orașului. Știe că este cel mai lung, dificil și anevoios drum, de a scoate orașul la lumină.

”De a pune ordine. Nu avem oameni răi, sunt oameni gospodari, sunt oameni pricepuți. Orașul respiră, e dinamic, dar noi trebuie să-l punem să muncească, să facem un motor unitar. Să reparăm lipsurile, cum este zona Amzulești, unde 20 de familii nu aveau apă și nici drum. Cum am reparat DC 135 unde circulația camioanelor puneu în pericol circulație elevilor din zona școlii din zonă. Am lărit drumul, am pus în siguranță multe zone de aci. Acum ne confruntăm din nou cu eroziunile râului Tărâia, în trei locuri, avem malurile cu probleme. Râul s-a apropiat la 7 metri de o gospodări, unde avem o casă și două anexe. Am chemat aici Prefectura și SEGA: Trebuie luate măsuri până a intra în zona de pericol!, adaugă primarul din Berbești.

Acesta spune că din punct de vedere economic, administrația gândește o strategie la era post-minerit, pentru a contura un viitor Berbeștiului, în condițiile în care prinicipala ramură economică nu ar mai exista.

”Nu se merge din inerție, lumea se schimbă, există o dinamică a pieței muncii, a tehnologiei, Berbeștiul trebuie să existe și în următorii 10, 20 de ani. Și de ce nu? Să fie un oraș curat, sănătos economic. Asta trebuie să ne preocupe atragere de investitori, în producție aici. De aceea avem proiectul de gaze, canalizare, care sperăm să fie finanțate și implementate cât de curând. Am înșeles că și DJ 605A este propus pentru reabilitate”, conchide Cumpănășoiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *