Belgienii de la WDP au planuri mari în zona Parcului Industrial Budeşti

Cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale WDP dezvoltă afaceri la Râmnicu Vâlcea.

Averea familiei De Pauw, care ocupă locul 44 în topul milionarilor belgieni, este clădită pe dezvoltatorul de spaţii industrial-logistice Warehouse & Distribution De Pauw (WDP), care a ajuns lider de piaţă în Belgia şi Olanda. Compania a cumpărat până acum, în România, peste 95 de hectare de teren şi a construit trei proiecte în Brăila (fabrica Yazaki), Braşov (depozit Inter Cars) şi Ploieşti (depozit Grupo Industrial Roquet), toate evaluate la 40,3 mil. euro.

Investitorul a început să-şi intensifice activitatea locală abia anul trecut, când a început, în paralel, construcţia a patru noi depozite, o investiţie de 14 mil. euro, în Ploieşti (hală pentru Federal-Mogul), Râmnicu Vâlcea (depozit Faurecia) şi Sibiu (depozit Siemens şi depozit şi birouri pentru DPD). Odată finalizate, noile proiecte vor creşte substanţial portofoliul de depozite al WDP în România, până la o suprafaţă de circa 73.000 mp, care vor plasa compania în top zece cei mai mari proprietari de astfel de clădiri.

WDP se află, în prezent, în extindere în Parcul Industrial Budeşti, unde va continua dezvoltarea de hale industriale pentru companii multinaţionale.

Unul dintre criteriile pentru care a fost ales Râmnicu Vâlcea ţine de faptul că, prin apropiere, va trece autostrada Sibiu-Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *