Belgienii de la Speedwell vor dezvolta pe 10 hectare, în Râmnicu Vâlcea, un amplu proiect imobiliar

Deși piața din București rămâne prioritară și reprezintă unul dintre principalele puncte de interes ale dezvoltatorului Speedwell, reprezentanții companiei ne-au declarat că nu pierd din vedere și continuă să analizeze și oportunitățile disponibile în orașe secundare și terțiare din țară, precum Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Galați.

„Speedwell se concentreazză asupra proiectelor mixte de regenerare urbană, fie prin adăugarea unor funcții lipsă la o zonă existentă, fie prin regenerarea unui vechi sit industrial în apropierea centrului orașului (Râmnicu Vâlcea- CPL). Locația și serviciile sunt esențiale pentru crearea unui mediu urban plăcut și scopul este de a crea comunități, și nu clădiri”, a mai menționat Didier Balcaen, unul dintre cei doi fondatori ai Speedwell.

Omul de afaceri belgian ne-a explicat, totodată, că în vara anului trecut compania sa a achiziționat două terenuri de 50.000 de mp în zona Jandarmeriei din Capitală, în acord cu strategia menționată și în dorința de a aduce împreună prin noile proiecte „timpul liber, serviciul și cumpărăturile, de a reduce timpul de călătorie și de a spori calitatea vieții”.

„În ciuda îmbunătățirii situației economice din ultimii 3 ani în care costurile terenurilor au crescut din nou, Speedwell continuă să caute locații adecvate la un nivel accesibil, concentrându-se pe analizarea terenurilor de mari dimensiuni sau găsirea de elemente care adaugă valoare proiectelor”, ne-a mai spus Balcaen.

Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat construcția turnului de birouri Unirii View și a lansat două proiecte. Este vorba despre Triama Residence, ansamblu rezidențial situat în sectorul 2 al Bucureștiului, care va fi alcătuit din 202 unități, și de Record Park din Cluj-Napoca, un proiect mixt dezvoltat pe un teren de 17.000 de mp, care va dispune de o suprafață construită de 37.000 de mp și va include 236 de apartamente, 12.000 de mp de birouri, 1.000 de mp de spații comerciale și 7.000 de mp de spații verzi. Agentul exclusiv al acestora este Imoteca.

În Râmnicu Vâlcea, belgienii de la Speedwell deţin 10 hectare în zona Râmnicu Vâlcea Shopping Center (CPL) unde urmează să dezvolte ample lucrări imobiliare.

One comment

  • Mihail Glaman

    Deținem o suprafață de teren de 2,2 ha în Rm.Vâlcea, pe str.Ion Creangă, în cartierul Ostroveni.
    Intenționăm să o vindem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *