Belgienii de la Speedwell vând cele 10 hectare din zona CPL unor dezvoltatori imobiliari locali

Dezvoltatorul belgian Speedwell, care are deja în dezvoltare proiectul mixt Record Park din Cluj-Napoca, cu 236 de apartamente, 12.000 de metri pătrați de birouri și mici spații de retail ce ar trebui definitivat în vara anului viitor și proiectul office Unirii View, a depus actele pentru PUZ-ul clădirii de birouri Miro de 25.000 mp, din Băneasa, în care se vor investi 35 de milioane de euro. Compania vinde terenurile din Galaţi şi Râmnicu Vâlcea şi face licitaţie internaţională pentru birourile din Record Park Cluj-Napoca.

Recent, Speedwell a cumpărat de la NCH, fond coordonat de Siminel Andrei, fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei, unde vor fi construite 275 de apartamente și 15.000 de metri pătrați de birouri, plus câteva spații pentru magazine, al căror cost de dezvoltare e estimat la 45 milioane de euro.

În București, în apropiere de Băneasa Shopping City, Speedwell deține două terenuri pentru care așteaptă PUZ-ul, și anume  pentru proiectul de birouri Miro și pentru un ansamblu rezidențial cu circa 800 de apartamente cu o investiție estimată la 100 milioane de euro. „Sperăm să obținem PUZ-urile pentru proiectul de birouri și cel rezidențial de pe strada Jandarmeriei până la sfârșitul anului.

Pentru birourile din Record Park vom lansa o licitaţie internaţională”, spune Didier Balcaen, directorul companiei. Construcția proiectului rezidențial, ce va ocupa terenurile achiziționate, anul trecut, de la Immofinanz, ar urma să înceapă în prima jumătate a anului viitor cu o primă fază de 250 de apartamente. Speedwell construiește deja trei blocuri cu 200 de apartamente, la un cost de 15 milioane de euro, peste drum de proiectul Vivenda din București, al spaniolilor de la Hercesa. T

Dezvoltatorul mai are  două terenuri de circa zece hectare fiecare în Galați și Râmnicu Vâlcea pe care ar fi trebuit să fie dezvoltate, înainte de criză, parcuri de retail.  Deocamdată, însă, Speedwell negociază cu retaileri big box vânzarea celei mai mari părți din cele zece hectare deținute în Galați, iar restul va fi dezvoltat de companie cu același profil de proiect de retail big box, iar terenul din Râmnicu Vâlcea cumpărat, în 2009, de la omul de afaceri Viorel Cataramă pentru circa 23 milioane de euro a fost deja parcelat și va fi vândut dezvoltatorilor locali.

Compania a lansat și fondul de investiții de circa 50 de milioane de euro, prin care va finanța achiziții de terenuri și dezvoltarea de proiecte imobiliare în toată țara. În fine, despre Unirii View, proiect dezvoltat de Speedwell și deținut de Yves Weerts, clădirea de birouri cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.300 de mp este 100% închiriat și nu există momentan intenția de a fi vândut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *