Belgienii au venit la Suteşti, în cadrul proiectului european “Jeunes en Roumanie”

Mai mulţi belgieni au testat frumuseţea României şi a judeţului Vâlcea, la începutul acestei luni, la Suteşti, în cadrul unui proiect european, derulat de Şcoala Gimnazială din Suteşti.

Aceştia au optat pentru viaţa la ţară, au mers şi au văzut activităţile de la o stână tradiţională, au călărit,  au făcut drumeţii, au confecţionat mobilier din europaleţi, au cutreierat pădurile din Valea Pescenei. Şi nu în ultimul rând, au fost la Cramele Iordache şi Drăgaşi, doar ne aflăm în ţinutul vinului.

“Prin acest proeict s-a urmărit promovarea unor valori majore, precum diversitatea culturală și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Tinerii voluntari belgiene au desfășurat activități de animație pentru elevii școlii din Suteşti, oferindu-le acestora o alternativă de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței de vară, precum și posibilitatea de a-și exersa și îmbunătați cunoștințele de limba franceză”,a precizat Carmen Lixandru, edilul din Suteşti.

Proiectul a vizat, de asemenea, activități comune de sensibilizare a populației locale privind protejarea mediului înconjurător și activități practice de ecologizare a mediului, urmărindu-se împărtășirea unor exemple de bună practică și a unor modele de conduită socială.

Proiectul a urmărit, de asemenea, să le ofere tinerilor belgieni, 23 de voluntari, oportunitatea de a cunoaște aspecte de cultură, tradiție și ospitalitate românească.

 

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *