Bazinul carbonifer Berbeşti va fi preluat de Consiliul Judeţean până în 15 octombrie

(CEO), va fi preluată de Consiliul Judeţean Vâlcea până pe 15 octombrie, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJ, Ion Cîlea.

‘Am reuşit să preluăm obligatoriu, până în data de 15 octombrie, Exploatarea Minieră Berbeşti. La ora actuală sunt puse toate lucrurile la punct. A fost semnat contractul de evaluare de preluare prin transfer a activelor de la Berbeşti. Deci, acum, dacă vrea cineva să dea înapoi, nu se mai poate. Pe 15 octombrie e termenul limită. S-a convenit ca raportul de evaluare, care era cu 15 zile mai târziu, să fie dat mai devreme. Deci pe 30 septembrie vom avea raportul de evaluare, în aşa fel încât să ne putem încadra ca preluare pe 15 octombrie. S-au stabilit şi comisiile de lucru, de negociere şi de preluare a activităţii în toate segmentele. De asemenea, s-a stabilit ca cele două conduceri şi, mă rog, când pot şi eu, să ne întâlnim la două săptămâni pentru a analiza stadiul măsurilor luate, în aşa fel încât să nu întârziem o zi după 15 octombrie’, a spus Ion Cîlea.

Ulterior acestei preluări urmează să se înfiinţeze noul Complex Energetic Vâlcea, care va include bazinul carbonifer Berbeşti şi Centrala Termoelectrică (CET) Govora, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

Bazinul carbonifer Berbeşti cuprinde exploatările miniere de lignit, de suprafaţă, din perimetrul Berbeşti – Alunu, activ care este în prezent al CEO.

Încă de doi ani, autorităţile judeţene şi parlamentarii vâlceni au întreprins demersuri pentru crearea Complexului Energetic Vâlcea prin preluarea acestui activ minier de la CEO şi aducerea acestuia în portofoliul CJ, alături de CET Govora. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *