Bătaie de joc: O companie de energie electrică emite într-o singură zi, 45 de facturi în valoare de 150 mii lei

Este realitate, nu este o glumă. Celebra conpanie de energie electrică, Enel, a emis Primăriei Sutești,  într-o singură zi, nu mai puțin de 45 de facturi care însumează 150 de mii de lei.

O absurditate cât cerul, pentru că în motivația celor de la Enel stă faptul că facturile sunt restante din anul 2017 până în prezent. Oare cine poate spune că așa ceva este normal, când nicio companie din lumea asta nu te lasă mai mult de trei luni până a plăti o factură, după care îți taie serviciul. Și nicio companie din lumea civilizată a economiei, nu emite facturi la aproape 4 ani de la furnizarea unui serviciu, într-o singură zi.

”Da, este adevărat, nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit data înscrisă pe cele 45 de facturi, venite pe baza unui contract încheiat în 2017 cu fosta administrație. Am cerut un punct de vedere companiei, care ne-a precizat că ni-l va da în 30 de zile. Trebuie lămurită de urgență situația asta, pentru a nu apela la alte căi”, spune primarul Alin Dumbravă.

Edilul spune că exact aceste facturi ”neprevăzute” îi trebuie, în contextul în care încearcă de la preluarea mandatului să ”desfacă toate datoriile” pe care le-a moștenit de la fostele administrații.

”Sunt întrebat de proiecte. Ce proiecte prgătesc, ce intenționez să fac? Sincer, în acest moment încerc să scot primăria din datorii istorice. Care depășesc valoarea de 57 miliarde vechi. Datorii acumulate în ultimii 8 – 12 ani și care depășesc de cel puțin trei ori bugetul nostru de venituri și cheltuieli. Când reușesc să eșalonez o parte, mă trezesc cu alte facturi de exemplu, una venită recent de 3 miliarde jumate, prestări servicii, penalități și dobânzi, de 1% pe zi. Sincer este foarte greu dar am speranța că vom ieși la liman, la un moment dat”, mai adaugă primarul din Sutești.

Dumbravă spune că nu renunță totuși la proeictele de dezvoltare pentru comuna Sutești.

”Normal că așteptăm aceste programe naționale de investitii sau fonduri europene. Trebuie să investim în infrastructură, trebuie să atragem investitori, trebuie să mărim bugetul comunei de venituri și cheltuieli, pentru a putea plăti din datoriile despre care am menționat. Asta este logica mea”, conchide Dumbravă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *