Băsescu: Soluția „tehnocraților” este pentru țări bananiere

AGERPRES

Fostul șef al statului Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că „soluția ‘tehnocraților’ este pentru țări bananiere” și a subliniat că formarea unui guvern de tehnocrați ar reprezenta „cea mai mare eroare” și „eșec garantat”.

„Exclus. Cea mai mare eroare, cu cine vreți să vorbească tehnocrații ăia în Parlament ? Trebuie să treacă bugete, trebuie să treacă legi, cine-i ascultă ? Parlamentarii ăștia, buni, răi, cum sunt, trebuie să-și ia temele și să lucreze cu un guvern politic. Povestea cu tehnocrații nu a funcționat nicăieri în Europa (…) Soluția tehnocraților este pentru țări bananiere, ori aduci tehnocrați, ori aduci generali e tot un drac.(…) Guvern de tehnocrați este eșec garantat”, a spus Băsescu, întrebat, la postul B1 TV, cum vede soluția formării unui guvern de tehnocrați.

Liderul Mișcării Populare, Traian Băsescu, a apreciat că președintele Klaus Iohannis are puține variante de premier, acestea fiind, după părerea sa, Dacian Cioloș sau Lucian Croitoru.

„După mine, Iohannis nu are multe variante. Are ori varianta Cioloș, având în vedere experiența pe care o are, sau varianta Lucian Croitoru. Nu sunt alte variante în momentul de față”, a declarat Traian Băsescu, întrebat care ar fi, în opinia sa, variantele de premier.

Băsescu a adăugat despre Cioloș că acesta are experiența de comisar european și că a fost susținut de PPE, „deci e un politician de dreapta”.”Cioloș poate fi o soluție”, a completat liderul MP, care a amintit și că acesta a fost susținut de liberali în Guvernul Tăriceanu.

Băsescu a mai arătat că Dacian Cioloș „a mai lucrat cu Parlamentul, a lucrat cu Parlamentul European” și „știe bine care e regula în relațiile cu parlamentarii”.

Fostul președinte a mai apreciat că viitorul guvern va fi unul „politic, cu reprezentanții partidelor” și nu a exclus faptul că acesta ar putea să cuprindă inclusiv reprezentanți ai PSD și PNL.

„Nici nu are cum să alcătuiască un guvern de tehnocrați, pentru că nu are sprijin în Parlament. Îl trec parlamentarii și îi mai prinzi la serviciu când…”, a afirmat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că Parlamentul este dezagreat de populație, dar fără acesta nu se poate lucra.

„Eu am preluat opt acțiuni de la „stradă”, care se pot face imediat și unele sunt fundamentale în reformarea clasei politice. (…) Eu îmi spun o părere și nu vreau să intru în conflict cu lumea, dar un guvern de tehnocrați nu are cum să reziste și nu are cum să îndeplinească obiectivele”, a mai declarat fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *