Băsescu: Judeţul Vâlcea, unul din cele mai frumoase din România

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost prezent, duminică după-amiază, la Râmnicu Vâlcea, la evenimentul de lansare a candidaţilor PMP pentru primăriile din judeţ, fiind primit de peste 500 de simpatizanţi şi membri de partid. Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea, pe scena căreia au urcat, alături de fostul şef al statului, şi cei aproximativ 40 de candidaţi desemnaţi până în prezent la funcţiile de primar pentru localităţile vâlcene.
Băsescu a abordat şi problemele de pe planul local, afirmând că reprezentanţii judeţului ar trebui să-şi îndrepte mai mult atenţia asupra dezvoltării turismului: „Este o bucurie pentru mine să revin la Râmnicu Vâlcea şi în judeţul Vâlcea, unde m-am simţit bine întotdeauna, fie că a fost vorba de Olăneşti, fie că a fost vorba de Vâlcea, fie că a fost vorba de întâlniri mai contondente, la Oltchim.
Cunosc problemele de la Oltchim. Sigur, după marea privatizare organizată de Ponta şi Dan Diaconescu, succesul a fost „garantat” – a spus ironic Băsescu -, dar nu putem pleca de la premisa că acei oameni vor rămâne fără locuri de muncă, dacă o luăm din sudul judeţului şi până în nord, pentru turism. S-a investit prea puţin, iar pentru tineri ar fi o şansă extraordinară ca, la nivel judeţean, să se facă o politică de valorificare a resurselor turistice ale acestui judeţ, care, după mine, este unul dintre cele mai frumoase din ţară”, a declarat Traian Băsescu, la Râmnicu Vâlcea. În stilul caracteristic, fostul preşedinte a spus şi două bancuri, pentru care a fost aplaudat la scenă deschisă, iar la final a dat mâna şi s-a fotografiat cu toţi membrii de partid.
Momentul mult aşteptat de simpatizanţii partidului lui Băsescu a fost desemnarea candidatului pentru Primăria Râmnicului. PMP va intra în bătălia pentru Primăria Râmnicului cu preşedintele filialei judeţene a PMP Vâlcea, Marian Mirea. Candidatul PMP se va lupta cu Romeo Rădulescu (PSD), Mircia Gutău (PER) şi Grigore Crăciunescu (PNL). În discursul său, Traian Băsescu a vorbit despre decizia instanţei de a respinge înregistrarea Mişcării Populare în registrul partidelor politice, dar şi despre reîntregirea României cu Republica Moldova: „Vineri, justiţia ne-a spus „nu” la Mişcarea Populară, noi o să spunem „da” la Partidul Mişcarea Populară, pentru că acest partid a rămas activ. Drept urmare, nu spunem că-i mulţumim justiţiei, dar trebuie să o luăm în seamă, ce să facem?”
AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *