Bărbăteştiul va finaliza în acest an sectorul din Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte

Administraţia din Bărbpteşti spune că în acest an va completa lotul din sectorul Drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, astfel încât, de la Costeşti şi până la Păuşeşti Măglaşţi, drumul să fie complet circulabil.

„Mai avem de asfaltat aproximativ 5,4 km de drumuri şi am putea spune că suntem cu infrastructura pusă la punct în localitate. Importantă este legătura cu Costeştiul şi atunci vom avea un culoar de tranzit între Horezu şi Olăneşti foarte util pe aici prin comună. Da, este o localitate care are potenţial turistic şi aşa cum am mai spus, demarăm procedurilor de a dezvolta pe Valea Otăsăului, un sat de vacanţă”, spune primarul Constantin Banacu.

Situată la poalele Masivului Buila – Vânturariţa, comuna Bărbăteşti este una din cele mai frumoase şi dezvoltate comune subalpine, aici afându-se Sfânta Mănăstire Pătrunsa, cheile Otăsăului şi una din cele mai cunoscute clinici private din Vâlcea.

Dacă sănătatea a fost o prioritate în anul 2019, în 2020 investiţiile primăriei se concentrează în educaţie, Primăria având în proiect realizarea unei grădiniţe cu program prelungit, realizarea unui spaţiu de joacă şi mini parc de aventură pentru copii.

„Şi evident dorinţa mea de regândi toată zona centrală şi strada principală care traversează comuna cu trotuare, arbuşti, spaţii verzi, o altă estetică pentru această comună care este destul de căutată pentru terenuri şi case”, mai spune Banacu.

flată între Horezu şi Râmnicu Vâlcea, la poalele Căpăţânilor, Bărbăteştiul reprezintă dantelăria Olteniei de sub munte, unde fiecare locuitor stă într-un conac, parcă. Ascunse de meri, printre florile de fân care încep să crească, avem parte de o simfonie unică pe această hartă a Valahiei străbune.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *