Bărbăteşti – sat agro-turistic pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de Sub Munte

Comuna Bărbăteşti va deveni de anul viitor o importantă locaţie pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte.

Acest aspect se datorează în principal, asfaltării drumului de legătură cu localiatea Costeşti, stabilind astfel un traseu complet Păuşeşti Măglaşi – Stoeneşti – Bărbăteşti – Costeşti, amenajarea traseului spre Mănăstirea Pătrunsa dar, cel mai important este crearea unui sat turistic pe Valea Otăsăului.

Astfel la ieşirea din Bărbăteşti spre munte, pe drumul spre Mănăstirea Pătrunsa, primăria va dispune sistematizarea unui platou, propice pentru dezvoltarea unui sat agro-turistic. Reamintim că localitatea se află în Depresiunea de excelenţă Horezu, chiar la poalele Munţilor Căpăţânii, pe valea râului Otăsău

„Am primit finanțarea drumul de legătură cu localitățile învecinate Costești și Pietrari și se va moderniza cu poduri, podețe și rigole pe toată distanța. Am mai primit fonduri guvernamentale pentru schimbarea învelitorii și reabilitare Școlii Negrulești, dar și pentru construirea unui dispensar în comuna Bărbătești, iar aceste două investiții au o valoare de 2.496.239 lei.”, a menționat primarul Banacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *