Bărbătești este comuna care aduce cu o localitate din Elveția, spune Cabral

Așezarea localității sub Masivul Căpățânii, munte care domină toată Depresiunea Horezu, l-a determinat pe celebrul Cabral să o compare cu localitate elevețiană. Nimic mai greșit, având în vedere și frumusețea acestui munte dar și farmecul comunei care mărginește Otăsăul de la izvoare.

Bărbăteștiul este o comună care se urbanizează în fiecare an, fiind mai aproape de standardele de confort demne unei comunități de secol XX!. Fie un cartier medical, fie o zona agroturistică, fie noi locuri de muncă, fie modenrizarea instituțiilor publice, fie reabilitarea de drumuri, toate sunt proeicte implementate de administrația Banacu.

”Vom încheia ultimele drumuri care mai necesită asfaltare. Se va finaliza atât drumul spre Stoenești, cel spre Costești, ultimele artere care nu au asfalt, se va încheia amplu proiect de infrastructură. Urmează gazele și apoi amenajarea completă cu moblier urban a zonei centrale. Vom demara proiecte care țin urbanizare și de a face din Bărbătești, o localitate model. Nu ca-n Elveția, cum ne bucură părerea lui Cabral, dar ca într-o Românie modernă. Sunt investiții private care vin în Bărbătești. Se caută terenuri în zona viitorului sat turistic. Se vor construi pensiuni, Bărbăteștiul are viitor”, spune primarul Constantin Banacu.

Comuna Bărbătești este așezată la 30 de km de Râmnicu Vâlcea, pe Valea Otăsăului, la poalele Munților Căpățânii, într-o frumoasă deschidere intramontană pe care o face râul Otăsău la ieșire din chei.

Veche localitate boierească, nu a cunoscut colectivizarea, păstrează arhitectura vernaculară montană și este un etalon pentru Oltenia de sub Munte. Este traversată de drumul mănăstirilor și are o dezvoltare economică și socială din ce în mai crescută în ultimii ani.

Face parte din comunele bogate ale Vâlcii, ca majoritatea celor riverane DN 67 și unde segmentul populației tinere este în creștere. Deține un uriaș patrimoniu de case boierești, biserici, monumente și celebru schit Păstrunsa. Are un potențial turistic crescut și asta o face să fie căutată în acest domeniu.

Proiectele adminsitrație Banacu spre acest aspect converg, spre dezvoltarea unui pol turistic în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *