Bărbătești, comuna în care funcționează deja un parc industrial cu peste 50 de angajați

Treptat zona adicentă drumului național 67, de pe raza comunei Bărbătești devine cu adevărat un mic parc industrial, unde lucrează în prezent 60 de angajați iar numărul acestora va crește odată cu dezvoltarea unor noi investiții private aici.

”Sunt semnale că aniii următori s-ar putea ajunge și la 100 de salariați, investitorii de aici fiind foarte serioși și au dezvoltat afaceri treptat, extins zona industrială, care acum un contur și, spre lauda lor arată ca o zonă occidentală economic. Curată, plăcută, cu zone bine delimitate. Noi le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie pentru că într-o comună să ai 100 de salariați din zonă nu e puțin. Oamenii stau acasă, muncesc acasă și cheltuie acasă. Bani care contează în economia zonei”, spune primarul Constantin Banacu.

De altfel , cu peste 3000 de locuitori și venituri de1,17 milioane mii lei, Băbăteștiul esyte și o candidată serioasă la portofoliul de comună turistică. Vorbim de vechea vatră a Bărbăteștiului, comuna subalpină, așezată în cel mai frumos loc din Vâlcea, cu o panoramă care se poate compara cu orice regiune helvetică.

”Este o provocare și o ambiție clară de a transforma comuna noastră într-una turistică. Am reușit să amenajăm majoritatea străzilor, avem utilități, avem o comună unde toate problemele au cunoscut în mare parte rezolvare. Am identificat ultimele drumuri sătești, în jur de 700 de metri care mai trebuie reabilitate. Acum este momentul pentru a face un nou salt. Și acesta este domeniul turismului. Pentru asta avem o zonă generoasă, propusă pentru a deveni un nou sat de vacanță, o microstațiune, cu terenuri pe care le concesionăm celor care vor să dezvolte afaceri în turism. Structuri de cazare, pensiuni, cabane, parcare rulote. De aici se pleacă în frumosul Parc Buila Vânturarița, spre mănăstirile din munți. Și poate fi admirată valea și cheile Otăsăuluui. Aceasta este următorul target al nostru: Bărbătești, destinație turistică. În acest sens vom implementa un amplu proiect de aducerea utilităților aici, canalizarea cu precădere”, spune Constantin Bănacu, primarul din Bărbătești.

Localitatea este așadar una care are majoritatea instituțiilor moderne și reabilitate. Pe Anghel Saligny, sunt proiecte care vor intra în execuție în 2024, proeicte care privesc amenajarea Căii Principale, a drumului care străbate comuna de la est la vest, o reabilitare totală cu rigole, cu parcări, cu trotuare, cu mobilier urban. Contractul a fost semnat la începutul acestui an.

Pentru că proiectul principal al adminsitrației Banacu este unul pe termen lung și acel privește transformarea comunei Bărbătești într-o stațiune turistică montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *