Bani din bugetul trimestrului IV, folosiţi pentru reparaţii în localităţile afectate de inundaţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a informat joi primarii din judeţ că s-a primit aprobarea privind folosirea sumelor prevăzute în bugetul trimestrului IV pentru reparaţii şi înlăturarea efectelor inundaţiilor şi fenomenelor meteo produse în mai multe localităţi în ultima lună.

‘Luna mai a acestui an a pus întreaga ţară la grea încercare, din cauza ploilor abundente şi parcă interminabile, însoţite adeseori de vijelii, care au produs pagube imense multor comunităţi locale, prin inundaţii devastatoare, alunecări de teren şi fenomene meteorologice care au distrus gospodării ale oamenilor – case, animale, anexe gospodăreşti, culturi agricole pe mari suprafeţe de teren etc, au scos din circulaţie drumuri rutiere şi au blocat temporar unele căi feroviare. În judeţul Vâlcea, manifestările meteorologice nu au fost de dimensiuni catastrofale, dar au distrus multe drumuri comunale şi judeţene, situaţie în care s-a impus luarea de măsuri imediate pentru remedierea şi redarea în circulaţie, în timpul cel mai scurt, a tuturor căilor rutiere afectate’, a declarat pentru AGERPRES Ion Cîlea.

Dar, a spus el, pentru efectuarea lucrărilor de reparare urgentă a tuturor drumurilor distruse era nevoie de bani, pe care Consiliul Judeţean nu îi avea, fiindcă sumele respective erau repartizate în trimestrul IV.

‘În această situaţie s-a intervenit la Ministerul Finanţelor Publice, care a răspuns favorabil solicitării insistente a noastre de a aproba transferul banilor necesari din trimestrul IV în trimestrul II. După această necesară şi stringentă operaţiune de transfer bancar, Consiliul Judeţean a transmis imediat tuturor primăriilor care efectuaseră deja lucrările de reparaţii pe drumurile distruse comunicarea favorabilă a Ministerului Finanţelor Publice, astfel încât consiliile locale să poată efectua rectificarea bugetului şi plata lucrărilor respective’, a afirmat Ion Cîlea.

În urma ploilor din luna mai, 50 de localităţi, dintr-un total de 89, au fost afectate în judeţul Vâlcea. Au fost inundate zeci de gospodării, peste 2.000 de hectare de terenuri agricole. Alunecările de teren au pus probleme platformelor mai multor drumuri judeţene, iar apele râurilor şi pârâurilor au distrus poduri şi podeţe, în urma cărora patru sate au fost izolate. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *