Bănăţeanul care construieşte podul (prin PNDL 2) către satul Bănăţeni, din comuna vâlceană, Sălătrucel

A fost de ajuns ca primul bănăţean, de undeva de prin Lugoj, să ajungă aici, la Sălătrucel. Acum vreo 150 de ani.

A condus o companie forestieră şi a rămas aici. Aici s-a căsătorit şi azi avem un adevărat sat care se numeşte Bănăţeni. Pentru că este satul lui Ion din Bănat. Ion Bănăţeanu.

Azi, zece familii, pe puţin se numesc Bănăţeanu. Şi au dat numai oameni mari: Medici, avocaţi, ingineri, dar chiar unii dintre cei mai buni constructori. Unul dintre aceştia este inginerul Bănăteanu care, în prezent, construieşte podul care va lega satul de centrul comunei, podul peste râul Coisca.

Pentru că în anul 2019, Sălătrucelul va avea 2 poduri rutiere peste râul Coisca, unul inaugurat recent şi cel care, deja se află la etapa construcţiei pilelor, prin PNDL 2

De ceva timp, condițiile de confort ale comunității din Sălătrucel încep să se îmbunătățească în sensul că, infrastructura se modernizează. Drumurile de pământ vor fi asfaltate, se construiesc poduri, se extind rețelele de apă și canal, iluminat public modern, etc. Luna trecută a început construcția podului de la Bănățeni, din beton armat, cu o lungime de 90 de metri, investiție care va asigura accesul rutier a cătunului Bănățeni de centrul localității și nu numai.

Nicolae Sima, primarul localității, urmărește lucrările la construcția podului dar și la decolmatarea Văii Coisca, precum și pregătirea platformelor de drum pe toate drumurile care urmează a fi asfaltate.

În luna mai, va începe şi modernizarea Drumul Judeţean Călimăneşti – Şuici, breateau de legătură cu viitoarea autostrada Sibiu – Piteşti, drum care traversează de la est la vest, comuna Sălătrucel.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *