Banacu: Din cauza restricțiilor de călătorie, turismul din România ar putea avea de câștigat

Primarul comunei vâlcene Bărbătești, Constantin Banacu, spune că românii ar putea redescoperi România, farmecul și pitorescul acestei țări, date fiind restricțiile de călătorie în străinătate.

”Poate că România are o nouă șansă de a fi redescoperită și în acest an, cu cât țările din afară impun tot felul de restricții de călătorie. România este o țară pe care noua generație ar putea să o redescopere și să relizeze că este una dintre cele mai frumoase din Europa, datorită varietății sale de relief, a climei bânde, a obiectivelor de patrimoniu. Evident că pe mulți turiști îi așteptăm aici, la Bărbătești, în Oltenia de sub munte, să admire Vâlcea, la ea acasă. Un județ care are oferte cât o țară am putea spune”, menționează Banacu.

Edilul consideră că stațiunile vâlcene, localitățile montane, lăcașele de cult, parcurile și rezervațiile naturale ale României sunt locuri fabuloase pentru turiști.

”Comuna noastră este un mic popas în Oltenia de sub Munte, un loc, în care turiștii sunt bine primiți. Eui am inistat pe lângă localnici să pună la dispoziție camere pentru turisti, să ofere bucătăria noastră tradițională, să le arate și să le ofere trasee de drumeție, pur și simplu să fie gazde pentru turiștii care doresc să descopere sau să redescopere România. Și nu în ultimul rând, să vină aici cei care doresc să dezvolte afaceri în doemniul turistic, în infrastructura hotelieră. Administrația din Bărbătești a făcut tot ce se poate pentru a ridica standardele de viață, utilități pentru ca localitatea să fie una atractivă pentru turiști”, a completat primarul din Bărbătești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *