Băluță speră că odată cu vaccinarea și terminarea pandemiei, vor reveni turiștii în Vaideeni

Primarul Daniel Băluță spune că are speranțe ca vara acestui an să fie diferită de cea din 2020, România să iasă din pandemie și turiștii să revină în număr cât mai mare la munte.

”Odată cu această campanie de vaccinare, mă gândesc că pandemia va intra în declin și în această vară condițiile de siguranță și sănătate vor fi altele ceea ce va permite ca Vaideeniul să redevină o destinație căutată de turiști. A crescut numărul de pensiuni, avem și adventure park, avem trasee montane de vis, avem drumuri care duc sus pe plai, avem o zonă propice deszvoltării unei microstațiuni montane, Vaideeniul are ce oferi. Avem tradiția noastră păstorească, avem rețetele noastre culinare, un adevărat univers românesc pe care turiștii sigur îl vor căuta”, spune primarul din Vaideeni.

Acesta spune că va continua investițiile în infrastructură și în acest an, pentru a trasforma Vaideeniul într-o localitate atractivă pentru investitori, pentru cei care vor să aibă mici afaceri care să valorifice potențialul și particularitățile specifice zonei.

Comuna Vaideeni este una din comunele de la sud de Carpați care păstrează tradițiile păstorilor ardeleni, fiind o combinație între Oltenia de sub Munte și Mărginimea Sibiului. O comună montană, cu case mari, cu arhitectură tradițională, cu un port frumos în alb și negru.

Localitatea are în perspectivă și dezvoltarea unei microstațiuni în zona Ursu-Ursulețu, la cota 1.600, unde majoritatea loturilor au fost deja concesionate.

În comuna Vaideeni sunt două zona geografice absolut pitorești Valea Cernei și Valea Luncavățului, văi spectaculoase cu peșteri, cascade, chei care sunt perfecte pentru camping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *