La 14 ani după ce a devenit oraş, Bălceştiul va avea apă şi canalizare

Localitatea vâlceană Bălceşti va avea apă şi canalizare la aproape de 14 ani de la declararea acestuia ca oraş, în urma implementării unui proiect de aproximativ 9 milioane de euro, a declarat pentru AGERPRES primarul Ion Curelaru.

“S-au atacat cam toate zonele localităţii. Prin acest proiect, în Bălceşti, se vor executa lucrări în valoare de 8,7 milioane de euro. La finalul investiţiei, tot oraşul va avea alimentare cu apă. Canalizare va fi în toată localitatea, mai puţin în zona Irimeşti – Beneşti, pentru care vom face un alt proiect. Pe multe străzi vom avea lucrări în paralel, în sensul că se vor reabilita covoarele asfaltice dar va fi introdusă totodată şi reţeaua de canalizare şi cea a alimentării cu apă. La finalul acestui proiect, în sfârşit Bălceştiul va arăta ca un oraş”, a precizat Curelaru.

În 2001, localitatea Bălceşti a trecut de la statutul de comună la cel de oraş, fapt care a nemulţumit populaţia de aproximativ 8.000 de locuitori din cauza nivelului taxelor şi impozitelor ridicate raportat la beneficiile acestui statut.

Oraşul Bălceşti este capitala zonei agricole a judeţului Vâlcea, situată în zona de sud-vest, cunoscută pentru culturile legumicole şi cerealiere. AGERPRES

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *