Bălceștiul intră în Europa cu drumuri asfaltate, cu școli moderne și cu insule ecologice pentru gunoi menajer

În orașul Bălcești și în toate satele aparținătoare se face reciclare selectivă în mod gratuit pentru toți locuitorii. Primăria Orașului Bălcești a distribuit în mod gratuit saci pentru colectarea deșeurilor reciclabile tuturor locuitorilor, urmând ca în fiecare zi de luni, o dată la două săptămâni, mașina de la salubrizare să treacă prin fața porților tuturor pentru a ridica reciclabilele.

”Este un pas mare pentru a face din Bălcești un oraș cu adevărat european și ne bucurăm că oamenii respectă și s-au conformat rapid la acest mod de colectare a gunoiului. Mai putem spune că extinderea de gaze naturale pe str. Ion Mincu ,Bălcești se apropie de final. Pe str. Prof. Bogheanu Gheorghe un astfel de proiect a fost finalizat acum o săptămână. Dar important aici este faptul că avem proiecte de extindere a gazelor în toată localitatea. Primăria urmează să elaboreze documentația în vederea implementării proiectului extinderii rețelei inteligente de gaze naturale în orașul Bălcești și în toate satele aparținătoare. Gazele vor fi aduse până la limită proprietate(pe gard)în mod gratuit acolo unde există construcție(casă).Cei interesați trebuie să semneze pe un tabel că sunt de acord cu racordarea/branșarea a locuințelor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale a orașului Bălcești cât mai urgent.În acest sens se vor deplasa pe teren echipe din cadrul Primăriei, consiliului local,sau persoane desemnate”, spune Aleca.

Mai trebuie menționat și faptul că unul dintre cele mai frumoase drumuri din Bălcești a intrat în reabilitare totală. Poate este unul din cele mai frumoase drumuri din sudul Vâlcii. Drum care urcă pe Dealul Răii şi coboară la conacul Otetelisenilor, familie care a marcat istoria României în veacurile XIX şi XX. Drum care te duce la Beneşti, acolo unde Poenaru a stat o viaţă, în splendidul conac al Otetelişenilor, oamenii care au aşezat cândva acest târg în istorie.

”Este o reuşită să afirmăm că acest drum se asfaltatează prin fonduri europene. Face parte din colecţia de drumuri care vor fi reabilitate cu totul în perioada următoare în oraşul Bălceşti. Drum care pleacă din DN 65C şi trece prin Palei până la conacul Beneşti. 11 km de drumuri şi 5 drumuri agricole vor schimba cu totul faţa oraşului”, spune primarul Constantin Aleca.

De altfel, sus pe Dealul Răii, de doi ani, flutură cel mai înalt drape tricolor din această parte de județ. Încă din secolul al XVII-lea, mica aşezare era cunoscută prin două hanuri, case de târgoveţi, cule, o lume plină de olteni, munteni, ardeleni, romi, bulgari, sârbi. În secolul XVIII deja are 4 hanuri, o stradă comercială, un platou de târguri şi un corp domnesc de potere, care să asigure ordinea şi paza de bunuri şi distracţiuni. Pădurile din jur, păduri de stejar care curg de pe Dealul Răii până jos la Goruneşti, erau pline de venetici, răzvrătiţi şi alte “soiuri de oameni”. Acolo însă apar mici aşezări retrase, cum este cazul Palei, un sat superb, ascuns în mijlocul pădurii de stejar, de unde se văd foarte bine atât lunca de Cerna, cât şi cea de Olteţ. Acest sat va fi pus în valoare odată cu asfaltarea drumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *