Bălceştiul caută investitori pentru Parcul Industrial din localitate

Primăria oraşului Bălceşti a recepţionat în această săptămână reţeaua electrică din parcul industrial, urmând ca, în primăvara acestui an, domeniul industrial să fie gata pentru investiţii, a declarat edilul Ion Curelaru.

“Mai sunt mici retuşuri la căile de acces, la perimetrizarea loturilor industriale, avem deja discuţii cu cei care urmează să concesioneze aici terenuri. Evident că mizăm şi pe investitori din domeniul auto, fiind foarte aproape Uzinele Ford de la Craiova. Bălceştiul urmează să devină polul economic al sud-estului Vâlcii, unde populaţia se ridică la 40.000 de locuitori şi unde este o forţă de muncă destul de calificată. Sunt convins că, odată ce parcul industrial va fi gata, mulţi tineri se vor întoarce acasă. Deci anul a început în forţă cu infrastructura de energie electrică gata”, a afirmat primarul Ion Curelaru.

Primăria oraşul Bălceşti a elaborat în noiembrie Planul Urbanistic Zonal pentru zona Parcului Industrial, urmând ca în acest campus economic să activeze 10 investiţii. “A fost, în cele din urmă, elaborat PUZ-ul pe zona industrială, urmând acum să purtăm discuţii cu companiile care doresc să investească aici. Există o infrastructură în lucru, apă, canal, curent, drumuri de acces, deci orice companie care doreşte să vină aici are din partea noastră tot sprijinul. Parcul Industrial poate permite 10 investiţii de mărime medie, care pot asigura locuri de muncă atât pentru oraşul nostru, cât şi comunele limitrofe. Dacă discutăm despre capitala agricolă a judeţului, Bălceşti, care este şi un nod rutier pe axele Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Balş, atunci avem perspective pentru acest parc. Noi am purtat discuţii cu investitori, acum urmează să le concretizăm”, a declarat, în noiembrie 2015, edilul din Bălceşti. Bălceştiul se află în sud-vestul judeţului Vâlcea, la intersecţia mai multor drumuri regionale: Craiova – Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani – Târgu Jiu şi Balş – Horezu, fiind considerat un important nod comercial, atât agricol, cât şi industrial. În urmă cu doi ani, a fost perimetrizat un areal în jurul oraşului pentru a deveni parc industrial, în care municipalitatea s-a angajat să realizeze un PUZ şi infrastructura de apă, canal şi energie electrică. (administratie.ro)

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *