“Bâlbele” guvernamentale şi incompetenţa CNAIR în cazul Autostrăzii Sibiu – Piteşti stimulează un naţionalism periculos

Am citit în aceste zile dizertaţii extrem de periculoase şi cu o puternică emoţie a manipulării, postume cazului “gândacului” de pe culoarul Sibiu – Piteşti. Aceste dizertaţii abundă de non-europenism ca să nu spun anti, excitând din nou lobul naţionalist -ceauşist, care zace în stare vegetativă în ADN-ul românilor.

Şi nu am regăsit aceste pusee în rândul populaţiei neşcolite sau rural periferice, ci în cazul multor oameni de la care emiţi pretenţii, că sunt informaţi, trecuţi prin Paris şi Viena, măcar o dată în viaţă.

Au fost reînnodate teme privind dezmembrarea României, colonia vestului, ruperea Ardealului, conjuraţia corporaţiilor.

Toate aceste anomalii în contextul în care Ununea Europeană s-a luptat 10 de ani cu PDL-ul lui Băsescu şi cu PSD-ul lui Ponta, Rus şi Şova pentru a a prioritiza Autostrada Sibiu – Piteşti în dauna celei de pe Valea Prahovei.

Deci Uniunea Europeană este cea care s-a luptat cu clasa politică bucureşteană pentru această şosea, când mafia imobiliară transpartinică o dorea mai degrabă pe cea de la Sinaia.

Incompetenţa CNAIR şi documentaţiile proaste trimise la Bruxelles, unde procedurile sunt foarte stricte au produs aceste convulsii. Trebuie ca la Ministerul Transporturilor şi la CNAIR să fie puşi oameni care vorbesc aceeaşi limbă şi în parametri similari Europei. Nu tot felul de politruci care nu ştiu să pună pe hârtie o schiţă, un drum.

Toate aceste anomalii produc şi trezesc un populism periculos, din nou reapar temele conjuraţiei mondiale, kabala care ne doreşte răul. Asta strict pentru a ne apăra insuccesele şi deficienţele noastre. Exact ca în anii anteriori, pentru că UE nu ne lasă să furăm, nu permite baronilor să respire, conjuraţiile mondiale sunt de vină şi trebuie să modificăm legislaţia în favoarea cutumelor noastre cronic coruptive.

Din păcate, mulţi români sunt amatori de acest tip de discurs. Este unul lejer, comod care alimentează defulările şi insuccesele în carieră.

Dacă nu se rezolvă rapid problemele solicitate în procedurile Comisiei Europene, pentru Austotrada Sibiu – Piteşti, se va cristaliza din nou euroscepticismul de tip naţionalist şi se reînvie dragnismul patriot ca stare de spirit.

În Uniunea Europeană, 1 plus 1 fac 2, nu altfel şi nu există nicio altă formulă paralelă care să dea alt rezultat.

Delirul lui Gelu Vişan, Pavelescu şi alţii ca ei, numai aşa poate fi stopat, printr-o corespondenţă clară, cu acelaşi limbaj între Bucureşti şi Bruxelles.

P.S. Şi ca să anulăm mitul că în România, Comisia Europeană nu finanţează proiectele de infrastructură mare, menţionăm al 4-lea pod ca mărime din Europa: Podul Brăila-Smârdan, finanţat integral cu fonduri eurpene.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *