Băile Olăneşti seamănă cu Famagusta; hotelierii aşteaptă disperaţi data de 15 mai

Altfel dezastrul este uriaş, spune prirmarul Sorin Vasilache, care compară staţiunea cu celebra staţiune fantomă din Cipru, Famagusta

„Este un oraş fantomă. Noaptea este sinistru când priveşti luminile stinse de la hoteluri, mai ales în perioada asta când era deja un început de sezon. Când aleile se învioarau, când aleile de cură erau pline de turişti. Nici nu vreau să-mi imaginez ce ar însemna vara asta dacă nu ama vea turism. Am ajunge ca Famagusta, staţiunea din Cipru, unde hotelurile sunt pustii după zeci de ani.”, spune edilul din Băile Olăneşti.

Acesta precizează că două treimi din veniturile bugetare sunt din domeniul turistic, primăria spunând că se confruntă cu cea mai mare contracţie bugetară din istorie iar dacă nu se porneşte turismul va fi un an foarte dificil financiar, oraşul având nevoie de alocări de fonduri.

„Avem peste 60 de structuri hotelieri, aqua parcuri, este o staţiune medicală, un întreg flux, resturante închise deci automat industria agro-alimentară se confruntă cu probleme. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că atunci când turismul e în colaps totul este un lanţ care se gripează. Transporturi, agenţii de turism, agricultura, zootehnia, comerţul, deci zeci de mii de familii care sunt în situaţie financiară gravă”, mai adaugă Vasilache.

Din luna martie, în staţiunea Băile Olăneşti, unde de regulă sunt peste 40.000 de turişti pe an, nu a mai sosit niciun turist, 90% din angajaţi sunt în şomaj tehnic sau chiar şomaj.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *