Băile Olăneşti rămâne pe podiumul staţiunilor balneare căutate şi în 2019

Cererea pentru vacanțe în stațiuni balneare, în creștere de la un an la altul, a adus vânzări mai mari cu 20% în anul 2018, și chiar peste în zonele mai dezvoltate, Băile Olăneşti fiind una din staţiunile căutate la nivel naţional dar şi internaţional.

„Investiţii realizate în structuri de cazare în zonele balneare, în centre de relaxare şi tratament au schimbat percepţia că zona balneo este destinată numai persoanelor cu diferite afecţiuni şi au inclus produsul în oferta mai multor agenţii de turism. Din datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, familiile cu copii, care au preferat pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA, au fost principalii clienţi în acest an. Olăneştiul se numără printre opţiunile acestor pachete cerute de familie”, susţine primarul Sorin Vasilache.

De altfel unul dintre obiectivele principale din staţiune a intrat în plin proces de modernizare. Vorbim de parcul Unirii.

În parc se va amenaja, în zona accesului principal un punct de informare ce va conține echipament automatizat, respectiv: trasee turistice, hoteluri, puncte de atracție și un panou luminat pe care fi afișată harta orașului, cu principalele obiective de interes public. Se va reamenaja accesul principal în parc prin dezafectarea porții și a gardului existent și se va sistematiza terenul prin montarea unor gradene; se vor amenaja și moderniza accesele secundare; se va înlocui pavajul existent pe toate aleile și se va înlocui mobilierul urban (52 de bănci, 47 coșuri de gunoi) care este, la momentul actual, într-o stare avansată de degradare; se vor amplasa 10 cișmele racordate la rețeaua de apă potabilă; se vor amenaja și sistematiza corespunzător spațiile verzi și se propune realizarea unui ceas floral în zona de sud a a parcului; se va amplasa o fântâna muzicală, dotată cu sisteme de recirculare a apei; se va reamenaja zona cu apă – iazul, prin realizarea unei cascade. De asemenea, se va moderniza locul de joacă și se va amenaja o zonă de fitness, iar în celălalt foișor existent se vor monta 7 mese de șah și 2 mese de tenis. Se va achiziționa și monta un ceas urban, instalație wi-fi și se va realiza un sistem de iluminat, eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat actuale care să pună în valoare parcul. Se vor realiza tablouri de vegetație inedite, lizibile pe tot parcursul anului prin culoare și textură, puse în valoare prin amenajări peisagistice specifice.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *