Băile Olăneşti, două centre spa, plus investiţii în infrastructură de 5 milioane euro

Staţiunea vâlceană Băile Olăneşti a intrat, în cele din urmă, în rândul staţiunilor europene. Duminică au fost încheiate lucrările care privesc infrastructura rutieră, urmând ca luni să aibă loc recepţia acestora.

Asta înseamnă aproximativ 9 km de străzi asfaltate, rigole pentru colectarea apelor pluviale, trotuare dalate. În cadrul proiectului au fost amenajate şi două parcuri – parcul de pe strada Băilor şi Parcul 1 Decembrie. Ambele parcuri au alei pietonale pavate, mobilier urban, iluminat, mese pentru tenis. În parcul Băilor s-a construit o punte pietonală peste râul Olăneşti, spre parcul din zona Hotelului Parâng.

Asta în timp ce, în parcul 1 Decembrie, a fost amenajat şi un loc de joacă pentru copii.

În cadrul proiectului a fost realizată şi reţeaua de apă şi canal pe o lungime de 6 km.

Tot proiectul se ridică la 5 milioane de euro, dar acum se poate spune că Olăneştiului a devenit un actor important în rândul staţiunilor balneologice din ţară. Nu poate fi omis constructorul, care deja are un protofoliu pe piaţă – Cazicom.

„Suntem o staţiune europeană, lucrările sunt impecabil realizate, turiştii care urmează să vină de anul viitor aici vor îndrăgi şi mai mult această staţiune. Se încheie un proiect european, ne gândim la următoarele, pentru că e mult de lucru aici”, spune edilul Sorin Vasilache.

Băile Olăneşti numără în prezent 3.500 locuri de cazare, disponibile în 13 hoteluri, la care se adaugă 20 de pensiuni. Oferta turistică a staţiunii include şi două centre spa, unul în execuţie, fiind gata în primăvara anului 2016, şi un altul în faza de proiect.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *