Băile Olăneşti devine o destinaţie pentru cei care caută servicii wellness and spa

Staţiunile balneare din Ro­mâ­nia revin în atenţia turiştilor străini şi români, în contextul în care mai mulţi actori din zonă au făcut inves­tiţii în cadrul unităţilor hoteliere.
„Creşte interesul pentru aceste destinaţii datorită investiţiilor noi, creşterii gradului de confort în unităţile de cazare, precum şi dez­vol­tării zonelor spa şi de trata­ment, piscine sau aquapar­curi. În ultima perioadă s-a mai putut observa o dezvoltare tot mai accentuată a produselor de tip wellness/spa, a pachetelor pentru prevenţie, a celor antiaging etc., fapt care a generat migrarea sectorului balnear către acest tip de produse turis­tice. Turiştii au arătat un interes tot mai crescut pentru servicii de calitate în staţiunile balneare (cazare, masă, proceduri, facilităţi, agrement).“, spune primarul din Băile Olăneşti, Sorin Vasilache

Începând cu anul 2014 se observă un reviriment al capacităţii de cazare în staţiuni, explicat pe de-o parte prin investiţiile care au avut ca obiect renovarea şi reabilitarea unor hoteluri deja existente, iar pe de altă parte prin investiţiile care au dus la apariţia şi dezvoltarea unor capacităţi de cazare noi.

Numai în Băile Olăneşti în acest an vor fi inaugurate 2 noi hoteluri în zona centrakă a staţiunii, hoteluri cu un grad sporit de confort şi cu multe facilităţi pentru turişti. Staţiunea a beneficiat de infuzii de capital, reprezentând exemple pozitive de dezvoltare.

În acest context, fluxurile de turişti cazaţi în Băile Olăneşti  au înregistrat o creştere medie anuală de circa 13% pentru intervalul 2014-2017, şi de peste 20% în anul 2018, odată cu începerea acordării voucherelor de vacanţă în sistemul bugetar.

De altfel ca nivel de încasări, staţiunea Băile Olăneşti ocupă locul 7 în topul oraşelor vâlcene, cu venituri de peste 2.500 mii lei în anul 2019, cu un sezon estival care a însemnat grad de ocupare 100%.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *