Băile Olănești așteaptă mai mulți turiști străini în anul 2023
Stațiunea Băile Olănești este una dintre cele mai apreciate locații turistice de la noi din țară. Doctorul Carol Davila a rămas fascinat de aceasta și a ajutat la dezvoltarea ei.
Stațiunea Băile Olănești este deschisă pe parcursul celor patru anotimpuri și reunește proprietățile terapeutice cu nevoia de relaxare.
Locația turistică ocupă primul loc în topul stațiunilor balneoclimatice din țara noastră, atât în ceea ce privește numărul de izvoare terapeutice, debitul zilnic al acestora, cât și varietatea de ape minerale din zonă.
Aici se găsesc mai mult de 35 de surse hidrominerale, însemnând izvoare naturale, dar și apărute în urme săpăturilor și forajelor efectuate în zonă.
Staţiunile balneare din România revin în atenţia turiştilor străini şi români, în contextul în care mai mulţi actori din zonă au făcut investiţii în cadrul unităţilor hoteliere. Olăneștiul a avut în 2022, 60.000 de turiști din care aroximativ 7000 au fost străini.
„Creşte interesul pentru aceste destinaţii datorită investiţiilor noi, creşterii gradului de confort în unităţile de cazare, precum şi dezvoltării zonelor spa şi de tratament, piscine sau aquaparcuri. În ultima perioadă s-a mai putut observa o dezvoltare tot mai accentuată a produselor de tip wellness/spa, a pachetelor pentru prevenţie, a celor antiaging etc., fapt care a generat migrarea sectorului balnear către acest tip de produse turistice. Turiştii au arătat un interes tot mai crescut pentru servicii de calitate în staţiunile balneare (cazare, masă, proceduri, facilităţi, agrement)”, spune primarul Sorin Vasilache
Toată lumea a auzit de Băile Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur, loc unde Dumnezeu a dorit ca peste 30 de izvoare tămăduitoare să iasă din pântecul pământului pentru a fi omului elixir de sănătate.
O staţiunea străjuită de mitul Micii Sirene care, an de an, creşte ca importanţă într-un clasament internaţional al staţiunilor balneare. Dar, Olăneştiul face parte dintr-un arhipeleag de frumos, satele componente fiind adevărate bijuterii ale timpului, sunt oaze de linişte, sunt adevărate basme, unde comorile nu se termină niciodată. Vorbim de Tisa, Comanca, Pietriş şi Gurguiata, vorbim de o galaxie turistică unică şi nedescoperită încă de civilizaţie.