Băile Olănești așteaptă eliminarea restricțiilor pentru reluarea turismului în stațiune

Primarul Sorin Vasilache spera ca anul 2021 să fie unul diferit din punct de vedere turistic față de anul precedent și de aceea speră că eliminarea restricțiilor va ajuta probabil, agenții economici să recupereze din ce au pierdut anul trecut.

”Categoric anul 2021 nu va fi ca în 2019 dar, odată cu numărul crescut de vaccinări și cu scăderea numărului de infectări, putem spera ca în acest sezon să fie mai bine decât în anii anteriori. Băile Olănești a pierdut mult în anul 2020, nici nu vreau să ne amintim cum a fost primăvara anului trecut”, spune Sorin Vasilache.

Edilul spune că în cursul acestui an s-au finalizat mai multe investiții private dar și publice în Olănești, turiștii se vor putea bucura de un nou parc dar și de noi hoteluri în stațiune.

”S-a investit mult în Băile Olănești, avem putem spune unul din cele mai frumoase parcuri balneare din țară, avem noi structuri moderne hotelier, spa-uri și eu cred că turiștii vor avea parte de surprize placute în acest an în stațiune”, mai adaugă Vasilache.

Stațiunea Băile Olănești este considerată drept stațiune izvoarele de aur, în jur de 30 de izvoare medicale minerale se află pe teritoriul orașuluo. Aceste izvoare sunt subiectul fierbinte al unei dezbateri, cu privire la concesionarea lor, odată cu exprirarea termenului. Sunt mai multe voci care afirmă că exploatarea ar trebui să fie preluată de administrație dar și voci care doresc menținerea lor în exploatare privată.

Olăneștiul se află pe drumul stațiunilor, la vest de Râmnicu Vâlcea, 18 km fiind distanța dintre municipiu și stațiune.

Printe alte obiective se numără schitul Bradu, biserica lui Horea, castelul de apă, parcul balnear, aleea de cură balneară, sanatoriul 1 Mai, lacurile cu nuferi, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *