Băile Olăneşti a depăşit 2.000 de turişti străini în 2018, fiind cea mai vizitată staţiune balneară din Vâlcea

Judeţul Vâlcea a fost vizitat în anul 2018 de 12.394 de turişti străini, în creştere cu 1.400 faţă de anul 2017 şi cu peste 4000 faţă de 2016.

Cu toate acestea Vâlcea se află din păcate, abia pe locul 25 la nivelul turiştilor străini care ne-au vizitat în 2018, în urma unor judeţe precum Galaţi, Dolj, Covasna sau Bistriţa Năsăud. Asta înseamnă că judeţul nostru trebuie promovat în afară, mult mai agresiv, pentru că la nivel intern, suntem pe locul 10, ca număr de turişti dacă excludem Bucureştiul.

Misiunea autorităţilor este astfel una de a promova Vâlcea în afara graniţelor noastre, pentru că avem cu ce.

Revenind la turiştii străini, domină cei din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Italia, Austria, Germania, Polonia, Ungaria şi Marea Britanie.

În topul staţiunilor vizitate de turişti se află Băile Olăneşti cu peste 2.120 de turişti străini, cu peste 400 în faţa Călimăneştiului.

Băile Olăneşti atrage prin izvoarele medicale minerale, cele mai multe din România, grupate într-o staţiune balneară.

„Ştim că au început să vină turişti străini din ce în ce mai mult la Olăneşti, în principal pentru tratament şi hotelierii au înţeles acest lucru, an de an, ridicând standardele de confort şi calitate, pentru a deschide piaţa pentru cei din afara României”, spune primarul Sorin Vasilache.

Edilul spune că primăria are proiecte de extindere a parcurilor, a aleilor de promenadă, de menţinere a curăţeniei, de dezvoltare a unor zone de eco-village, astfel încât cei care vin în Olăneşti să aibă parte de relaxare, de liniste, de odihnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *