Băieţii de la „Goodbye to Gravity” se reunesc încet, în cer…

Din păcate, uşor, băieţii de la „Goodbye to  gravity” se adună în cer, pentru un nou album. Ce nume, predestinat de trist, pentru această trupă rock!

Bilanțul victimelor din clubul ”Colectiv” se ridică la 45, după ce, duminică seara, un membru al trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveția, a decedat.

Pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute.

De altfel, aeronava se reîntorcea în țară din cauza agravării stării de sănătate a victimei.

Printre pacienţii aflaţi în stare gravă în urma tragediei din Colectiv sunt trei dintre membrii trupei Goodbye to Gravity. Doi au arsuri severe pe corp, care le-au afectat inclusiv căile respiratorii. Unul dintre ei a fost deja transferat în străinătate. În schimb, avionul la bordul căruia se afla toboşarul Bogdan Enache s-a întors pe aeroportul Băneasa, la scurt timp de la decolare, după ce tânărul a intrat în stop cardiac.

Bogdan Enache, toboşarul formaţiei, internat până astăzi la terapie intensivă, la Spitalul de Arsuri, a plecat la bordul unui avion cu destinaţia Zurich, la cererea familiei. Autorităţile au considerat iniţial transferul imposibil, pentru că tânărul nu are asigurare medicală. În cele din urmă, Ministerul Sănătăţii a fost de acord să acopere cheltuielile legate de drum şi spitalizare.

Andrei Galuţ, Alex Pascu, Bogdan Enache, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ei erau Goodbye to Gravity, una din cele mai de succes trupe heavy-metal din România ultimilor ani.

„Nu suntem doar numere/ Suntem liberi/ Trăim!/ Ziua în care renunţăm, / E ziua în care vom muri” spuneau versurile cântecului lor.

Niciunul n-a renunţat. Dar fumul otrăvit, căldura şi buretele care picura aprins din tavan au fost mai mult decât  poate îndura orice om.

Chitariştii formaţiei, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în Club Colectiv. Bogdan Enache, i-a urmat duminică…

Ceilalţi doi colegi ai lor, în stare gravă, se zbat, de o săptămână, să supravieţuiască. Au arsuri puternice pe corp şi pe căile respiratorii, iar organismul le este otrăvit de substanţele toxice emanate de arderea chimicalelor. Respiră cu ajutorul aparatelor şi numai medicii ştiu cu ce eforturi i-au ţinut în viaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *