Bacău: Amenda elevi, pretextând că este poliţist

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Bacău a fost prins în timp ce “amenda” elevi pretextând că este poliţist, acesta fiind cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat, a declarat pentru AGERPRES inspector principal Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
Potrivit acesteia, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că acest tânăr îşi făcea apariţia, în repetate rânduri, în zona liceelor de pe strada Aeroportului. Din verificările efectuate s-a stabilit că el se prezenta printre elevi ca fiind poliţist şi sub diferite pretexte îi determina pe unii dintre ei să-i achite pe loc diverse “amenzi”, pentru a nu-i pârî conducerii şcolii ori părinţilor.
“De asemenea, folosindu-se de aceeaşi calitate, sub ameninţare, i-a luat unei minore în vârsta de 14 ani o pereche de cercei pe care i-a amanetat”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.
Pe numele tânărului s-a întocmit dosar penal, iar Judecătoria Bacău a emis, sâmbătă, mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile faţă de tânărul de 19 ani, care a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bacău.
Potrivit statisticilor IPJ Bacău, în acest an infracţiunile privind siguranţa stradală a cetăţenilor au scăzut în judeţul Bacău cu 14 la sută faţă de perioada similară a anului precedent

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *