Băbeniul se consolidează pe poziția a 5-a în topul localităților vâlcene, pentru al treilea an consecutiv

sau al doilea oraș, dacă scoatem din calcul cele două municipii și stațiunea Horezu.

Avantajos pentru Băbeni este și așezarea sa, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Drăgăani și Slatina dar și la intersecția cu drumurile care merg spre Horezu. Situat astfel chiar în centrul județului Vâlcea, având o uriașă bază de recrutare pentru forța de muncă din comunele vecine.

”Este un adevăr că orașul are o dinamică economică și se investește, șomajul este unul aproape inexistent, sperăm că agenții privați vor plusa și la nivelul salarial, pentru a atrage cât mai multă forță de muncă plecată afară și bine calificată. Primăria este dispusă de a oferi ajutor pentru orice investitor care dorește să dezvolte aici afaceri”, spune primarul Ștefan Bogdan.

În acest an vor continua lucrările de modernizare a orașului, se lucrează la alei pietonale, la rigole, reabilitare de drumuri, de extindere a utilităților. Se dorește amenajarea transformarea orașului într-unul modern, un pivot industrial, în zona mediană a județului Vâlcea.

”Și evident așteptăm fondurile europene, proiectele atât cele prin PNRR sau pentru programul de coeziune pentru a vedea unde ne încadrăm precum și apropbarea proiectelor pe PNI”, mai adaugă edilul din Băbeni.

Orașul aflat la 20 de km de Râmnicu Vâlcea este un vechi centru regional, toate localitățile de pe Valea Bistriței și Valea Luncavățului fiind într-o cooperare cu Băebeniul.

Trenbuie precizat că orașul care se află al doilea în ierarhia celor 9 orașe din județ, a fost până în 2003, comună. Dar Băbeniul a fost dintotdeauna un centru regional, concentrând activitatea din cel puțin cinci comune limitrofe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *