Băbeniul se consolidează economic pe poziția a 5-a în județul Vâlcea

sau al treilea oraș, dacă scoatem din calcul cele două municipii, după stațiunile Horezu și Călimănești.

Cu peste 50 de miiarde de lei vechi venituri proprii, Băbeniul se dovedește un oraș în plină expansiune economică, cei peste 200 de agenți economici care funcționează pe raza orașului și în zona parcului industrial din zona fostei Uzinei Mecanice, contribuind la dezvoltarea acestui oraș.

Avantajos pentru Băbeni este și așezarea sa, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Drăgăani și Slatina dar și la intersecția cu drumurile care merg spre Horezu. Situat astfel chiar în centrul județului Vâlcea, având o uriașă bază de recrutare pentru forța de muncă din comunele vecine.

”Este un adevăr că orașul are o dinamică economică și se investește, șomajul este unul aproape inexistent, sperăm că agenții privați vor plusa și la nivelul salarial, pentru a atrage cât mai multă forță de muncă plecată afară și bine calificată. Primăria este dispusă de a oferi ajutor pentru orice investitor care dorește să dezvolte aici afaceri”, spune primarul Ștefan Bogdan.

În acest an vor continua lucrările de modernizare a orașului, se lucrează la alei pietonale, la rigole, reabilitare de drumuri, de extindere a utilităților. Se dorește amenajarea unei piețe zilnice și reafacerea centrului civic, funcție de fondurile aflate la dispoziției.

”Și evident așteptăm fondurile europene, proiectele atât cele prin PNRR sau pentru programul de coeziune pentru a vedea unde ne încadrăm”, mai adaugă edilul din Băbeni.

Orașul aflat la 20 de km de Râmnicu Vâlcea este un vechi centru regional, toate localitățile de pe Valea Bistriței și Valea Luncavățului fiind într-o cooperare cu Băebeniul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *