Băbeni este un oraș care devine treptat un pol industrial, după ce până în 2003 era doar o comună

Cine ar fi crezut că fosta comună Băbeni de până în anul 2000, este azi, de departe unul din primele cinci orașe ale județului, ca nivel de PIB, cu nu mai puțin de 300 de agenți economici, cu șomaj redus dar și cu o pondere crescută pe palierul imobiliar.

”Probabil faptul că ne află pe drumul principal de legătură dintre Râmnic și Drăgășni, faptul că avem utilitățile toate, faptul că ne află și la intersecția cu drumul Horezului, faptul că există o tradiție a meseriilor calificate, asta au făcut ca Băbeniul să devină un oraș atractiv pe piața investițiilor. Orice investitor este bine venit aici, mai ales care generează locuri de muncă. Noi vom continua lucrările de infrastructură, extinderea utilităților în toate cartierele și mai ales spre periferii”, spune primarul Ștefan Bogdan.

Cu peste 50 de miiarde de lei vechi venituri proprii, Băbeniul se dovedește un oraș în plină expansiune economică, cei peste 320 de agenți economici care funcționează pe raza orașului și în zona parcului industrial din zona fostei Uzinei Mecanice, contribuind la dezvoltarea acestui oraș.

Avantajos pentru Băbeni este și așezarea sa, pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Drăgăani și Slatina dar și la intersecția cu drumurile care merg spre Horezu. Situat astfel chiar în centrul județului Vâlcea, având o uriașă bază de recrutare pentru forța de muncă din comunele vecine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *