Azi am vizitat o fabrică occidentală la Râmnicu Vâlcea: Impresionant!


Automatizare, tehnologie, curățenie, responsabilitate. Un brand. Minet. Fabrica unică în România prin ce produce, geotextile, una din uzinele românești care se alătură clubului select al companiilor din profil din Franța, Germania, Belgia, Spania.

Și avem toate motivele să fim mândri că această fabrică este la Râmnicu Vâlcea și este una din companiile care se dezvoltă de la an la an, fiind deja numărul 1 în producția de geotextile folosite în construcții, autostrăzi și drumuri, agricultură, ecologie și în foarte scurt timp în industria auto.

Cu investiția recent inaugurată de peste 6,5 milioane de euro, Minet va intra cu dreptul în industria auto.  Ne referim la cea mai modernă linie tehnologică din Europa de Est, achiziționată de la grupul Andritz, o linie care reușește să producă cele mai bune și uniforme materiale geotextile.

Dar revenind la vizita din fabrică, unde am putut să văd îndeaproape ce înseamnă tehnologie, robotizare, unde mașinăriile făceau toată muncă, dacă erau maxim 4 omeni pe schimb.

Minet este pe cale să nască un imperiu industrial, ultima lor fabrică Minetconf, este deja un brand autonom, saltele, pernele, cele peste 1000 de sortimente produse la această fabrică se împrăștie în toată lumea.

Și mai este ceva de spus: Farmacie. O curățenie în hale, curățenie în curte, absolut totul era așa cum vedeam noi doar în reportaje despre fabricile occidentale.

Da, în Râmnicu Vâlcea avem așa ceva.  Avem compania MINET SA din Râmnicu Vâlcea, cel mai mare producător de textile nețesute din România, care a lansat cea mai modernă linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto. Linia de producție are o capacitate de 25,000,000 mp/an și va necesita angajarea și pregătirea profesională a 25 de noi specialiști pentru operarea acesteia.

Cifrele spun totul: Peste 1000 de clienți, o cifră ce afaceri de peste 32 de milioane de euro și pregătește o nouă linie tehnologică de peste 8 milioane de euro.
Dar despre asta vom mai vorbi.
Minet este exemplul cel mai bun că antreprenori români au reușit să aducă Europa de Vest la Râmnicu Vâlcea. Respect familiei Bulacu pentru tot ce au realizat aici și pentru tot ce au de gând să facă.

Dacă dorești să te dezvolți o poți face și aici, acasă la Rm Vâlcea, în România.

Investițiile și managementul performant sunt rețeta succesului oricărei instituții, fie ea privată sau publică.
Astăzi, SC Minet SA a lansat cea mai modernă linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto. Astfel, susținem dezvoltarea a două industrii vitale pentru economia românescă – construcțiile și industria auto. Și o spun cu toată răspunderea pentru că in acest segment -textile nețesute cu destinație tehnică- compania vâlceană este recunoscută pe plan internațional.
Reconstrucția industrială continuă …împreună pentru o Românie puternică !!
Un mic preambul înainte de eveniment! (Cei doi acționari și cea mai nouă investiție a companiei noastre)”, spune ing. Cezar Bulacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *