Avocatul Iuliei Timoşenko în instanţă

Procesul avocatului opozantei ucrainene încarcerate Iulia Timoşenko, Serghei Vlasenko, în care acesta este acuzat de violenţă conjugală, a început vineri la Kiev, dar audierile au fost amânate pentru 10 ianuarie, deoarece apărătorul lui Vlasenko nu a fost prezent, informează AFP.
Vlasenko este acuzat că şi-ar fi lovit în mod repetat fosta soţie, Natalia Okunska, presupusele fapte datând din 2010 şi 2011. Avocatul Iuliei Timoşenko riscă până la doi ani de închisoare. Vlasenko a negat acuzaţiile şi spune că totul nu este decât o minciună şi vorbeşte de ”represalii politice”.
”Mă aflu aici doar pentru că fac parte din echipa de apărători ai Iuliei Timoşenko”, a declarat el vineri, după audieri. Vlasenko a explicat că s-a despărţit de soţie în urmă cu cinci ani şi că, de atunci, abia dacă a mai văzut-o. ”Se folosesc de ea”, a acuzat avocatul ucrainean.
Însă procurorul Dmitro Borzih a insistat că procesul nu are nicio componentă politică. ”Aceste acuzaţii nu au absolut nicio legătură cu politica”, le-a spus el ziariştilor

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *