Aventura AUR de Vâlcea: O scenetă ieftină cu afaceriști, tiriști, debușați din PSD și iobagi de secol XVII

AUR este un partid insalubru, pe care vâlcenii în mare parte nu îl vor vota. Oricum a vota AUR este un vot irosit, pentru că atât timp cât România face parte din zona civilizată a Europei, acest surogat politic nu va participa la guvernare, nici măcar sub formă de apendice.

AUR este un partid fără ideologie, adună toate eșecurile, frustrările hoardei, toată zona fără cratimă a românilor, toți parveniții, păstoriți de oameni de afaceri, cel puțin la Vâlcea, care visează locuri de deputați pentru neveste, funcții în administrație, sinecuri și facilități pentru a atinge mai suav banul public. În acest timp folosind tot felul de electori care nu au luat bacalaureatul, deprimați, cocalari, maneliști, golani sau simpli idioți utili care cred că poate mai vine o vreme când șmecheria, subcultura, prostia, afacerile pe sub masă, cu comision și descurcăreala ar putea deveni politici de stat.

La Vâlcea, din fericire cele trei partide PSD, PNL și USR sunt destul de polarizate, încât convulsia de dejecții a AUR-ului nu prea găsește multe spații de manevră. Refuzații acestor trei partide, niște pungași cu aere de aristocrați, cred că lumea își va schimba polii, votând un partid prost, inept și fără ideologie.

Iobagii și afaceriștii sau tiriștii s-au reunit într-un conclav pentru a gândi o schemă prin care ar putea accede la putere zonală sau parlamentară, în speranța că le va fi bine, într-un stat corupt, plin de mocirlă agrară, de retard ieftin.

Cine este și ce este acest AUR? Un Șoșoacă mai slab, găunos, cu așteptări imediate, cu behăeili naționaliste, pe contrasensul civilizației, al bunului simț, al maturității. Când citești ideologiile acestui crater poltic, ai nevoie de două lucruri și lămâie și hârtie igienică. Pentru a stopa cele două concluzii firești care rezultă organic prin cele două orificii biologice. Când vezi meschinăria, arivismul, iobăgia și prostia unor personaje te ia cu urticarie.

Da, AUR-ul este un partid naționalist cu izmenele românești pline de maro, în dos, cu o ie împuțită de sudoare la subțiori, cu ciorapi de lână care se lipesc de gleznă când sunt lepădați, care miroase a ulei de motor și a eructație cu usturoi, la 24 de ore după îngurgitare.

Doar proștii pot vota un astfel de partid. Dar nu proștii decenți pe care îi cunoaștem de 34 de ani. Proștii agresivi, proștii ăia care combină demența, cu senilitate, care sunt putrezi pe neuroni. ”Proști de băune” cum spune românul.

Nu, PSD și PNL nu sunt icoane, în niciun caz, dar pe lângă oferta AUR-ului, chiar și o târfă de pe Valea Oltului pare călugăriță de schit.

Vorbim de un partid al zoaielor, al mirosului urât de traspirație râncedă, de un amalagam muced de tiriști, rebuturi pesediste, afaceriști zonali și iobagi scoși din cavoul lui Ceaușescu de la Ghencea.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *