Avem traseul final al centurii Râmnicului, in lungime de 18 km

CNAIR a definitivat traseul final al centurii de est a Râmnicului, in lungime de 18 km, centura care va uni comuna Budești de Călimănești in punctul Seaca.

Astfel potrivit CNAIR, șoseaua de centură pleacă din zona Peco Boromir, unde la finalul lunii iulie va începe amenajarea unui sens giratoriu.

Centura va porni în dreapta spre deal, va merge pe sub dealul Goranu, până la Malul Alb. Acolo se va suprapune pentru aproximativ 3 km cu drumul județean, până la Fedeleșoiu.

Traseul se muta pe malul Oltului, pe lângă schit, apoi virează înaintea islazului spre dreapta. De acolo va urca pe dealuri, ocolind la est comuna Dăești, urmând că după ce trece de comuna, centura sa vireze spre stânga, trecând râul Olt, cu un pod nou, la Seacă, in dreptul Centrului Expozițional.

Traseul măsoară 18 km lungime și este prevăzut cu două benzi.

Motivația pentru faptul că va avea doar două benzi rezidă în faptul că în următorii 5 ani va exista autostrada in zona care va prelua tot traficul greu pe axa București – Sibiu.

 

One comment

  • Andrei I

    Nici macar unde sunt declivitățile de peste 4%, pe unele sectoare ale variantei aprobate nu se vor proiecta benzi suplimentare pentru vehicule lente?!

    Cand incep efectiv lucrarile in teren?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *