Autostrada Sibiu-Piteşti va fi prevăzută cu pasaje supraterane pentru urşi

Asocierea Spea Ingegneria Europea – Tecnic Consulting Engineering a demarat lucrările tehnice pentru autostrada Sibiu–Piteşti.

Contractul implică realizarea de studii de trafic şi privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.

Mai mult este prima autostradă din România care va avea pasarele speciale pentru tranzitul animalelor sălbatice, cu precăderea pe sectorul montan cuprins între Sălătrucu şi Câineni. Astfel, ceea ce este o regulă pe autostrăzile din lumea civilizată va deveni şi la noi.

Pasarelele pentru urşi, vulpi sau cerbi vor fi stabilite cu cei de la ONG-urile din zonă şi cu repezentanţi ai AJVPS-ului şi Romsilva, pentru a se afla cu certitudine culoareale de migrare a acestor animale.

Contractul este împărţit în cinci secţiuni. Pentru tronsonul Sibiu – Boiţa (lotul 1) şi Curtea de Argeş – Piteşti (lotul 5), studiul trebuie realizat în maximum cinci luni, iar pentru celelalte secţiuni perioada de livrare a studiului este de până la un an.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *