Autostrada vâlceană „Carpatia”, scoasa azi la licitație, va fi cea mai spectaculoasa din țară

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor: ”Facem pași importanți spre construirea primei autostrăzi care va străpunge Carpații şi care va dezvolta şi stimula economia României.
După vestea bună pe care am primit-o, de curând, din partea Comisiei Europene care a deblocat finanțarea în cuantum de 875,5 milioane euro din Fondul de Coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, astăzi a fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 Cornetu-Tigveni din această autostradă. O secțiune dificilă, în lungime de 37,4 km și cu o valoare a contractului estimată între 5,3 – 5,8 miliarde de lei fără TVA.
Termenul de finalizare prevăzut este 12 luni proiectare și 45 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire, iar data limită de depunere a ofertelor este 10 noiembrie 2020.
Principalele lucrări care vor avea loc pe această secțiune sunt:
• 95 de poduri și pasaje
• Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
• Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
• Ecoduct în zona localității Călinești
Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 6 loturi, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.
Această investiție din fonduri europene este un semnal de încredere privind determinarea Guvernului PNL de a duce la bun sfârșit acest important proiect de infrastructură al României.
Autostrada Sibiu-Pitești este vitală pentru dezvoltarea României. Este prima autostradă care va traversa Carpații, o investiție cerută de români, de mediul de afaceri, care va duce la creșterea calității vieții și a competitivității produselor românești.
Guvernul Ludovic Orban va continua proiectele majore din infrastructură, iar dorința noastră este să accesăm 100% banii europeni care ne sunt alocați. De reținut că, în ultimele 10 luni, Guvernul liberal a făcut mai mult în infrastructură decât PSD în 7 ani. Iată că politica PNL de investiții masive în infrastructură dă rezultate. De altfel, în primele opt luni ale anului, Guvernul Ludovic Orban a realizat investiții de 22 de miliarde de lei, un record pentru ultimul deceniu. Acestea sunt faptele și rezultatele unei #GuvernăriResponsabile.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *