Autostrada Sibiu – Piteşti, Turism pe Valea Topologului şi în Munţii Făgăraş, proiecte ale CJ Vâlcea într-o dezbatere cu CJ Argeş şi Sibiu

„Autostrada Sibiu – Piteşti, Turism pe Valea Topologului, Turism în Munţii Făgăraş şi Parâng sunt trei puncte principale pe care le voi discuta cu domnii preşedinţi de la Sibiu şi Argeş. Ne leagă de fapt atâtea obiective de infrastructură, încât este deja imperativ să lucrăm împreună. Artera economică, autostrada care este absolut urgent de construit, va deschide un trafic de marfă şi pasageri cel puţin dublu faţă de ce se întâmplă acum pe DN 7, toate punctele de legătură DN 7D, traseele turistice de pe Valea Topologului, una din cele mai frumoase din România, toate drumurile care leagă golurile alpine la graniţa cu Sibiul, putem gândi proiecte integrate între turismul de pe Valea Lotrului şi cel din zona Păltiniş sau Mărginime. De aceea spun că este clar prima din neunumăratele întâlniri între noi şi vor urma cu siguranţă pe acelaşi principiu şi cu ceilalţi preşedinţi de CJ cu care Vâlcea se învecinează”, spune preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu

Vâlcea, Argeşul şi Sibiul urmează a fi legate prin cel mai mare coridor de transport rutier din Români, Autostrada Nădlac – Bucureşti.

Totodată cele trei judeţe sunt legate rutier şi prin alte drumuri care pot fi exploatate în regim turistic. Totodată între Vâlcea și Argeș există trei drurmuri naționale de importanță capitală DN7, DN7D și DN 67B, ultimele 2 având urgență nevoie de un plan de reabilitare și modernizare.

Marţi, 25 aprilie 2017, cu începere de la orele 11.00, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea va avea loc o întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu cu preşedinţii Consiliilor Judeţene Argeş şi Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *