Autostrada Sibiu-Pitesti se apropie de Vâlcea: Austriecii de la Porr vor construi lotul 4

CNAIR a anuntat joi castigatorul executiei lotului 4 al autostrazii Sibiu Pitesti, sectorul de 10 km cuprins intre Tigveni si Curtea de Arges. Este vorba de firma austriaca Porr.

“Daca nu vor fi contestatii contractul de 2 miliarde lei poate fi semnat in luna martie. Costul ridicat se datoreaza tunelului de 1,3 km ce realizeaza trecerea de pe Valea raului Topolog pe Valea Argesului. Nodul rutier Tigveni din capat e inclus de asemenea in acest lot, astfel ca traficul poate fi descarcat in DN73C”, precizeaza Asociatia Pro Infrastructura.

In continuarea autostrazii, de construirea lotului 5 Curtea de Arges – Pitest se ocupa firma italiana Astaldi. Constractul a fost semnat in martie 2020. Ordinul de incepere al lucrarilor a fost dat in urma cu 7 luni, si contine perioada de proiecatre 12 luni.

Adevarata utilitate a trecerii montane va veni doar odata cu construirea lotului 3, cel mai lung, scump si dificil din toata autostarda A1. El realizeaza trecerea intre Valea Oltului si Valea Topolog, si are 37km. Licitatia cu pre-calificare se afla in desfasurare. In 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi, si asteptam Compania selecteze primele 6 companii cu care sa continue licitatia. Valoare estimata pentru acest lot e 5 miliarde de lei”, sustin reprezentantii asociatiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *