Autostrada Sibiu – Pitești întârziată de indolența și incompetența a trei primării argeșene

Deşi programate să înceapă în prima parte a lunii mai, lucrările la tronsonul cinci (Curtea de Argeş-Piteşti) al autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi întârziate din cauză că aproape o sută de proprietari ale căror terenuri de pe traseu au fost expropriate nu au fost încă identificaţi pentru a fi despăgubiţi.

Prefectul Emilia Mateescu s-a întâlnit de două ori în luna martie cu primarii de la Bascov, Merişani şi Băiculeşti, comune aflate pe traseul autostrăzii, şi este revoltată de lipsa de reacţie a primarilor, care nu au identificat zeci şi zeci de persoane care trebuie despăgubite pentru exproprieri. Fapt ce ar putea duce la întârzierea începerii lucrărilor la viitorul tronson cinci al autostrăzii. Conform graficului, lucrările ar trebui să înceapă în prima parte a lunii mai.

„Sunt probleme privind plata exproprierilor, mai precis identificarea persoanelor care trebuie să primească despăgubiri pentru exproprieri. Sunt multe terenuri aflate de o parte şi de alta a viitoarei autostrăzi pentru care oamenii sunt îndreptăţiţi la despăgubiri, însă aceştia nu ştiu, pentru că nu i-a informat nimeni de la primăriile respective. Primarii mi-au precizat iniţial că nu au identificat respectivele persoane, fapt ce mi se pare inadmisibil. După ce am discutat cu ei de mai multe ori, cei trei primari şi-au arătat disponibilitatea de a căuta respectivele persoane şi bineînţeles să le facă şi titluri de proprietate”, ne-a declarat prefectul Emilia Mateescu.

Emilia Mateescu, întrebată de ce nu au fost specificaţi defalcat şi proprietarii atunci când s-au făcut listele cu loturile de teren de expropriat. „S-a modificat Legea exproprierii. Cei de la CNAIR au identificat loturile, iar acolo unde nu au cunoscut proprietarul au scris „neidentificat”, urmând a fi identificat ulterior. Ei au mers mai departe cu intabularea tronsonului, însă procedura se opreşte când nu sunt toţi proprietarii identificaţi. De aceea trebuie acum găsită fiecare persoană pentru a face planurile parcelare, cerute obligatoriu când e vorba de un proiect cu fonduri europene”.

Mai multe detalii în Adevărul

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *