Autostrada Sibiu-Piteşti costă aproximativ 1,6 miliarde de euro

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, sustine ca anul viitor ar putea incepe lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti.
Mai intai vor intra in lucru doua tronsoane, primul de 10 km intre Sibiu si Boita, iar al doilea de 31 de km, intre Pitesti si Curtea de Arges, informeaza Digi24.

 “Pentru cele doua loturi studiile de fezabilitate vor fi gata pana la finalul acestui an, cel putin asta a fost discutia mea cu proiectantii, urmand ca la inceputul lui 2016 sa scoatem la licitatie cele doua capete si in functie de rezultatele
Costul pe kilometru pentru cele doua tronsoane la care vor incepe lucrarile variaza intre 6 si 8,7 milioane de euro, iar costul total pentru cei 121 de km de autostrada este estimat la 1,6 miliarde de euro, se arata in Master Planul pentru transporturi.

Pitesti – Sibiu este singura portiune care lipseste din autostrada ce va lega granita de vest a tarii cu Capitala si cu portul Constanta, celelalte tronsoane fiind finalizate sau in lucru.

CNADNR însă, se declară rezervată, instituţia spunând că lucare nu va începe mai deveme de anul 2017.

Întrebata daca am putea asista la inceperea lucrarilor la anul, Renata Bendeac, director general adjunct al CNADNR, s-a aratat pesimista.

“Nu cred. Pentru ca ganditi-va ca, daca la anul se termina studiul de fezabilitate, in cel mai bun caz, trebuie organizata licitatia pentru contractul de lucrari. O licitatie dureaza”, a spus directorul, adaugand ca poate dura chiar si “niste ani“. (ziare.com)

Ştim însă că se lucrează, pe ultima sută de metri, la cele 4 variante de traseu pentru viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu. Anunţul de scoatere la licitaţie a lucrărilor ar urma să fie publicat pe SEAP către finalul acestui an.

Potrivit conducerii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cele 4 variante ar urma să fie schiţate până la finalul acestei luni. În octombrie – noiembrie, variantele vor intra în dezbatere publică, putând fi consultate pe site-ul Companiei şi dezbătute în întâlniri publice care vor fi organizate în Piteşti şi Sibiu.

AP

One comment

  • Vasile

    Nu inteleg de ce sa se laude Valcea cu autostrada Pitesti – Sibiu ,pentru ca nu leaga Rm Vilcea, ci doar trece prin nordul judetului nostru. Cine a hotarit asa nu a luat in calcul faptul ca daca autostrada ar fi legat Rm Vilcea , se usura deplasarea turistica pentru statiunile de pe valea oltului chiar si cele spre Horezu Govora si s-ar fi amortizat mult mai repede costul acestei lucrari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *