Autostrada Sibiu-Piteşti aduce la Vâlcea 8 milioane de euro şi 1.600 de locuri de muncă

După cum anunţam în numerele anterioare, Autostrada Sibiu-Piteşti aduce cu sine primele rezultate şi nu sunt unele modeste. Ne referim aici la o investiţie de 8 milioane de euro, compania franceză Faurecia anunţând oficial demararea investiţiei în Budeşti şi crearea a 1.600 de locuri de muncă.

Astfel două mari grupuri franceze sunt deja riverane autostrăzii, Reanult la Mioveni şi Faurecia la Râmnicu Vâlcea, iar din câte am înţeles din discuţia cu prefectura alte două mari concerne internaţionale şi-au anunţat intenţia de a veni la Vâlcea.

În discuţie ar fi vorba de fabrici tot de componente auto care au demarat un studiu cu privire la forţa de muncă existentă pe piaţă.

Am putea spune că parcul industrila Budeşti începe să cuprindă o forţă de muncă similară platformei Râureni, unde ultimele relicve socialiste Oltchim şi CET Govora urmează să fie şi ele privatizate

Ce spun cei de la Faurecia:

Ca o confirmare a activităţii desfăşurate în ultimii 3 ani de către compania noastră în oraşul Râmnicu Vâlcea, am trecut la etapa următoare a acestui proiect: construcţia noii hale de producţie. Acest angajament pe care l-am luat în faţa comunităţii locale întăreşte prezenţa noastră ca cel mai important angajator din regiune. Existenţa unui personal înalt calificat în judeţul Vâlcea, precum şi suportul şi implicarea activă a tuturor factorilor de influenţă locali – autorităţi publice, membrii comunităţii locale, constituie argumente solide pentru concernul Faurecia în vederea extinderii activităţii din România. Noua investiţie demonstrează încrederea companiei noastre în potenţialul pe termen lung al pieţei industriale vâlcene.

Investiţia în noua hală de producţie se ridică la peste opt milioane de euro şi va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, urmând să fie finalizată în februarie 2016. Noua hală de producţie, proiectată după standarde europene, cu o capacitate de integrare a peste 1600 de angajaţi (cea mai mare din grupul Faurecia), va conduce la o creştere semnificativă a numărului locurilor de muncă, atât pentru personalul direct productiv, cât şi pentru specialiştii cu profil tehnic. Conform modelului industrial prezent în toate regiunile cu industrie de componente auto, implantarea unei companii de talia Faurecia va atrage şi alţi furnizori, rezultatul concret fiind o accelerare semnificativă a întregii activităţi economice, spun francezii de la Faurecia.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *