Autostrada Boița – Cornetu va bloca accesul spre centru comunei Racovița, trebuie regândită infrstructura stradală

Accesul spre centru comunei Racovița, potrivit proiectului lotului 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești va fi complet blocat de șoseaua de mare viteză.

Astfel, în dreptul satului Copăceni, drumul județean 703P va fi obturat de autostradă, închizându-se accesul spre comună și instituțiile publice, primărie, școală, dispensar. Lăsând autorităților o altă variantă de ocol, momentan neasfaltă și greu accesibilă.

”Este o problemă ca multe alte care apar pe parcursul lecturării proiectului. Trebuie vorbit cu Consiliul Județean, proprietarul drumului județean și CNAIR dar și Hidroelectrica. Pentru că există o soluție care să evite această situație. Jos, avem un drum tehnologic al Hidrolectricii de câteva sute de metri care ar ieși în dreptul primăriei, pe sub viaductul autostrăzii. Și dacă am reuși un transfer am rezolva situația”, susține Narcis Iliescu, primarul din Racovița.

Nu este singura problemă, una dintre cele mai grave și care se pierde în negura istoriei este situația încurcată de la ”Bolovanu”, în satul Tuțulești. Acolo toate casele din cătun sunt construite pe un teren proprietate privată a unui terț. De altfel și instalația de apă se află tot pe această proprietate. Situația trenează de dinainte de 1989, când familiile de etnie română de la Tuțulești au fost strămutate aici. Aici primăria caută soluții pentru a putea interveni asupra acestor rețe.

Recent au fost depuse prin GAL achiziția unor camere de supraveghere video în zona școlii din Balota și a grădiniței din Racovița.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *