Autoritățile publice își cer scuze pentru disconfortul creat de șantierul drumului Muereasca – Frăsinei

La 15 kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe drumul care merge spre Sibiu, se află una din cele mai cunoscute comune din România, Muereasca, renumele ei venind de la faptul că pe teritoriul acestei aşezări se află cea mai riguroasă în reguli mănăstire din România – Frăsineiul, cunoscut şi sub numele de Athosul României.

Despre Frăsinei s-au scris multe articole, materiale, studii, care au pus în evidenţă viaţa monahilor de aici, o viaţă canonică, extrem de dură, mai ales prin faptul că femeile nu au ce căuta în acest sfânt lăcaş. Principiile athonite sunt cele care sunt respectate cu rigoare aici, la Frăsinei.

În prezent se lucrează la drumul care traversează comuna și ajunge la mănăstire, ceea ce produce disconfort turiștilor și a locuitorilor din comună.

”Știm că este un disconfort ca în orice șantier. Drumul este unul destul de îngust, acesta e relieful zonei, nu ne permite multe variante de ocolire. Este un șantier dificil, vorbim de un drum care se reabilitează în zonă de munte. Dar ne cerem scuze pentru situație, la un moment dat, în viitorul apropiat, drumul va fi finalizat, acesta va arăta foarte bine, va fi unul consolidat și rezistent, pentru că traficul în sezon turistic este unul foarte crescut în Muereasca”, spune primarul Ion Ungureanu.

Edilul mai spune că se va completa cu foișoare, spații de odihnă, întreg drumul spre mănăstire și apreciază faptul că există mai multe cereri care privesc amenajarea și construcția de pensiuni în zonă.

Ungeanu spune că așteaptă bugetul pentru a pregăti proiectele prin care să lege în următorii ani comuna Muereasca de Călimănești și Olănești.

”În prezent pe lista de evaluare pentru investiții, la guvern, avem 4 km de drumuri și reabilitarea școlii din Muereasca de Sus. Avem peste 80% din populație branșată la la apă. Și lucrăm la un proeict pentu finanțare cu fonduri europene, pentru un sistem de canalizare cu fose septice individuale, vidanjă și stație de epurare”, spune primarul Ion Ungureanu.

Comuna Muereasca este una din cele mai vizitate de turiști dar și o comună unde creșterea achizițiilor de terenuri și case a crescu substanțial în ultimii ani, având în vedere și distanța de numai 15 km până la Râmnicu Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *