Autoritățile din Stănești așteaptă finanțarea proiectelor de modernizare a comunei

Acum, că avem Guvern, autoritățile din comuna Stănești așteaptă ca Programul Național de Investiții să funcționeze , astfel încât să se înceapă semnarea contractelor de finanțare și, implicit, demararea lucrărilor de investiții pe raza comunei.

Sever Preoteasa, viceprimarul cu atribuții de primar al localității spune că sunt trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, proiecte ce vizează modernizarea localității.

”Avem trei proiecte, două pentru drumuri și unul pentru extinderea de apă, canal și branșamente. Avem de modernizat drumul către pod Cerna , drumul către mănăstirea Suiești, drumul către gospodaria de apă Stănești, drumul Valea Lungă, drumul Bărcănești , drumul Cioponești la biserică și la Bizon , drumul la Vârleni și la Marinescu către brigadă  și drumul  ”La Voinea”. De asemenea, trebuie asfaltate și drumurile sătești din punctele  Gîrnicetu,  la Vira, la  Sterpu, Valea Lungă (de la pod pană la Taraulea).. Toate aceste drumuri însumează 7.8 kilometri si se încadrează în cele două proiecte. Al treilea proiect vizează rețelei de alimentare cu apă în saul Vârleni cu  execuția unui puț forat în punctul primăria veche și a unui rezervor suplimentar de apă în cadrul  gospodariei  de apă din satul Linia Dealului, precum și extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Valea Lungă, Stănești,  Cuculești și Gârnicetu.”, a declarant Sever Preoteasa.

Totodată, pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții este alt proiect în așteptare, respective reabilitarea și modernizarea căminului cultural.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *